Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.03.2010 г.
Внесоха обвинителния акт срещу серийния убиец Сиси
Лапачите спасители
Апропо
"Ерма" надигра водача класически
Над 7000 българи страдалци от лекарски грешки годишно
Внесоха обвинителния акт срещу серийния убиец Сиси
Любомира ПЕЛОВА
   Съдят го за три убийства, имотна облага и незаконно притежание на оръжие боеприпаси
Обвинителният акт срещу серийния убиец Станислав Ангелов - Сиси е готов и днес вероятно ще бъде внесен в съда. На перничанина, който е подсъдим и за показното убийство на наркобоса Николай Христов – Хайо, е повдигнато обвинение за отнетия живот на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов – Багерчето. Сиси ще бъде съден и за незаконно притежаван боен арсенал, открит в отдадено под наем помещение на читалището в пернишкоко село Кралев дол. Снаряжението най-напред било съхранявано в чувал в жилище в пернишкия квартал изток от познат на Сиси, който на свой ред го прехвърлил на друг. На свой ред той пък го замъкнал в отдаденото под наем помещение. Ятаците на Сиси твърдели, че не знаят какво е имало в чувала, който са местели от едно място на друго.
Пред Темида Сиси ще отговаря и за имотна облага при едно от убийствата, съобщи зам. окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов.
Той припомни, че трите жестоки разстрела са извършени след като Сиси, който бе в ареста след разстрела на Хайо, излезе на свобода през есента на 2008 година благодарение на епикриза, която в хода сегашното разследване се оказала фалшива. Според прокурор Михайлов, на 90 процента е сигурно, че вместо главата на Сиси е сниман друг пациент. Скенерът е правен в частна клиника в София, където най-вероятно са подменени изследванията.
На едно от съдебните заседания по делото «Хайо» бе представена новата комплексна неврологична и психолого-психиатрична експертиза, според която Сиси старада от
епилепсия с редки припадъци, но няма съдова малформация в левия темпорален дял на мозъка, каквато фигурира в първата, предоставена от затворническата болница в София.
Станислав е представил снимки с туморната находка при едно от обжалванията на постоянния си арест за разстрела на Хайо. Медицинското заключение тогава му послужило като входен билет към свободата и Сиси е пуснат под парична гаранция от 15 000 лева. Сега цялата медицинска документация за Сиси ще бъде изпратена в Софийска градска прокуратура. След като се запознаят с нея, колегите ще преценят има ли данни за извършено престъпление от страна на лекаря, каза прокурор Михайлов.
Той поясни, че разкриването на серията убийства е станало в обратен ред – от последното към първото – на младия БСП активист и син на полицай Кирил Христов - Багерчето. Мотивите за екзекуцията му обаче и днес не са установени. Знае се, че жертвата и Килъра са се познавали от деца. Минути преди убийството, двамата се скарали в дискотеката „Че Гевара” в пернишкия квартал Мошино. После се качили в колата на Сиси и той натиска спусъка, убивайки полицейския син от упор.
Дни след това е намерен трупът на Биляна. Сиси я осъдил на смърт заради апартамента й на Петте кьошета в София. Биляна го наследила от починалите си родители, когато тя била на 16 години. Останала кръгъл сирак, Биляна била отгледана от леля си. Заради бащата на детето си- Станислав Стаменов, който е комарджия, Биляна теглила големи кредити и ипотекирала софийското жилище. Двамата със Сиси се познавали от училище. Биляна му прехвърлила апартамента фиктивно, като двамата се споразумели той да плати просрочените ипотечни вноски, а когато тя се стабилизира финансово, да получи жилището си обратно. Сиси обаче не мислел така и последвало убийството й.
Първата жертва на серийния убиец Цветелин Карпузов бил гръмнат заради сумата от 2500 лева, които занимаващият с лихварство Станислав му дал и които Карпузов не успял да върне в срок.
Престъпленията са доказани, показанията на свидетелите Йордан Костадинов - Шишето и Христо Бошняков са дадени пред съдия. Бащата на Сиси - Ангел, който е помогнал на сина си да зарови трупа на Цветелин, няма да бъде подведен под отговорност, тъй като е кръвен роднина на извършителя.
Конкретни доказателства за други трупове няма, въпреки, че по време на разследването е имало хипотези за поне още две убийства, едно от които е на друг безследно изчезнал представител на пернишкия ъндърграунд Теодор Неофитов – Ханса. Последната официална информация за него е, че е напуснал България през ГКПП –Калотина, но шофьорската му книжка и личната карта на Ханса са открити при обиските у Сиси.
Доживотен затвор или 30 години лишаване от свобода без право на обжалване глозят серийния убиец, ако съдът го признае за виновен.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система