Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.04.2010 г.
Обсъдиха в Перник обучението на учители по метода “Ремелка”
Сръбска ни работа
апропо
Серийният убиец Сиси с ново поведение, сам разпитва свидетели
Криминалист отнесе 500 лева глоба заради приятелски жест
Фирма „Онтарио” ще подновява терена на пернишкия стадион
Обсъдиха в Перник обучението на учители по метода “Ремелка”
Виктория СТАНКОВА
   Програмата е създадена в Холандия
„Аз мога – дай ми шанс” бе темата на организираната вчера конференция от Регионалния инспекторат по образованието – Перник, Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България, София и Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Перник.
Конференцията бе посветена на развитието на интегрираното обучение в областта и обучението на ресурсните учители от Ресурсен център – Перник на холандската методика по математика „Ремелка” в рамките на проекта „Равен шанс - обмен на информация за деца със специални образователни потребности”. Проектът е реализиран от Сдружението за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България София и се финансира от програмата Матра Класик на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия.
Програмата ремелка е създадена в Холандия и е определена за деца, които имат затруднения или съществува опасност да изостанат в обучението по математика. Оригиналният, холандски вариант на програмата има 17 части. Българският вариант се състои от 10 части.
В рамките на този проект в периода 2007 – 2010 година, програмата е доразвита, адаптирана и приложена в редица български училища и ресурсни центрове. Обучени са повече от 500 ресурсни учители и учители от общообразователни, логопеди и специални педагози от София, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Стара Загора, Варна, Търговище, Шумен, Плевен, Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Хасково, информира директорът на Ресурсния център Спаска Тонева.
С помощта на холандсите партньори, обучителите и учителите, учасстващи в проекта, бе създадено “Ръководство за учителя”, което дава възможност една значителна част от програмата да бъде достъпна за българските учители и деца, допълни Спаска Тонева.
Програмата е базирана върху специална дидактика, съобразяваща се с проблемитката, които децата срещат при смятането. В частите си по социална компетентност “Ремелка” дава възможност на децата със специални образователни потребности за практическо приложение на математиката с цел подготовката за живота. Програмата цели да накара децата да почувстват, че смятането е приятно и смислено занимание и е тясно свързано с действителността, както и да се постигне при всяко дете възможно най-високото ниво на основни познания и умения по смятане.
В област Перник в 25 училища и 15 детски градини е въведено интегрирано обучение. Това уточни директорът на Ресурсния център Спаска Тонева.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система