Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.06.2010 г.
Бойко Борисов изпълни трите дадени на перничани обещания
Осем контроли ще изиграят „жълто-черните” по време на лагерите
На патерица
апропо
Пернишката областна управа има нов Главен секретар
Борисов подкрепи подписката срещу съкратени дела за убийства
Бойко Борисов изпълни трите дадени на перничани обещания
Любомира ПЕЛОВА
   
Премиерът получи първият почетен златен плакет на Европейския университет

„Понеже го има Нелсън Мандела, световното първенство по футбол е в ЮАР, а защото го има Бойко Борисов - в Перник ще има университет!” с усмивка изчетка премиера зам. областния управител на Перник Георги Шарлачки, който влезе в ролята на домакин при посрещането в областната управа на премиера, тъй като областният управител е в платен годишен отпуск и е извън България.
Премиерът и просветният министър Сергей Игнатов бяха послещнати от кмета на Перник Росица Янакиева, народните представители от ГЕРБ Ирена Соколова, Владислав Димитров и Петър Петров, представители на обществеността.
Голямо, голямо благодаря казаха на министър - председателя от ръководството на университета. На заседание по-рано сутринта Управителният съвет е избрал за президент представителя на бизнеса сред съучредителите Тошко Кръстев и за ректор - ръководителя на академичния проект проф. Христо Христов. Те връчиха на премиера първия почетен златен плакет на Европейския университет и обявиха, че ще предложат на Академичния съвет да го обяви за първия почетен доктор хонорис кауза на университета. Борисов беше поканен да пререже лентата на 1 октомври за новата академична учебна година. Кметът на Перник Росица Янакиева увери, че всичко с базата е наред.
Три ангажимента пое преди пет месеца пред перничани Борисов. И ги изпълни. Университетът вече е факт, по график върви ремонтът на театъра. Шосето от Перник до София през Мало и Големо Бучино ще стане част от републиканската пътна мрежа, за да може държавата да се грижи за него.
Финансовият министър Дянков поръчал на премиера да провери за какво са похарчени преведените вече 250 хил. лв. за театъра и той разгледа на слайдове как се променя театралната зала. В края на юни ще има още 350 хил. лв, обяви Борисов.
Ще имате и университет, и театър, колкото и на някого да не му се вярва, заяви, радвайки перничани, премиерът.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система