Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.11.2002 г.
ТЕЦ-ът няма да спре поради липса на въглища
Драгичево се готви до блокира магистралата
20% от бедните уредени с твърдо гориво
ТЕЦ-ът няма да спре поради липса на въглища
Светла КОЛЕВА
   ТЕЦ “Република” изпитва в момента недостиг на въглища. Тази тревога споделиха на редакционния ни телефон наши читатели. Те изразиха опасенията си, че според прогнозите на метеоролозите, идната седмица времето ще се влоши чувствително и това можело да затрудни доставката на въглища, още повече - да доведе до спирането на топлоцентралата. В края на миналата седмица се срещнахме с изпълнителния директор на “Топлофикация - Перник, - инж. Игнат Божинов, който също потвърди, че на склад в централата имало около 3000 т въглища. То увери, че ръководствата на двете дружества - “Топлофикация” и “Мини открит въгледобив” полагат усилия да се нормализират доставките. Според инж. Божинов няма никаква опасноскт да се стигне до спиране на централата. Той поясни, че миналата година, когато климатичните условия са били далеч по-тежки, не се е допускало централата да спре работа, така че такава опасност не я грози и сега.
Потърсихме мнението по проблема с доставката на въглища и на изпълнителния директор на “Мини открит въгледобив” - инж. Петър Теофилов. Той поясни, че затрудненията в снабдяването на въглища за пернишката централа са дошли от влошените климатични условия. Дъждовното време било причина за значителното увеличаване на влажността на въглищата, добивани в откритите рудници. Това затормозявало нормалното производство на Централната обогатителна фабрика и намалило количеството на подаваните въглища за ТЕЦ “Република”. Според инж. Теофилов благоприятното време в последните дни на изминалата седмица позволява да се произведат достатъчно количество въглища, които да бъдат складирани в централата, така че да не се налага да се черпи от резерва и да се компенсира в известна степен изоставането в доставките. Той поясни още, че въглищата които се подават в момента на ТЕЦ-а са с добро качество - пепелното им съдържание е около 57-58 %, влажността се движи между 14-15 %, а калоричността е средно 2 143 калории. На въпрос на “Съперник” подават ли се въглища за ТЕЦ “Бобов дол” Петър Теофилов поясни, че се подават, но това били излишни количества, чието качество не е добро за пернишката централа. Тези доставки в никакъв случай не били за сметка на пернишката централа. Осигуряването й с гориво е на първо място, макар че ТЕЦ “Бобов дол” се разплащал по-бързо и цената, на която плаща подадените въглища, била по-висока.
Изпълнителният директор на “Мини открит въгледобив” увери, че няма да допусне ТЕЦ “Република” да спре работа поради липса на въглища.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система