Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.08.2010 г.
Здравната министърка разгневи джипитата
В Ярджиловци млад мъж бе убит и хвърлен в бунар
Общинският бюджет на Брезник – с 200 хиляди лева по-тънък
Шибана държава
апропо
Бархетина Богданова влезе в десетката на републинаското
Здравната министърка разгневи джипитата
Любомира ПЕЛОВА
   

Изказването на здравната минстърка проф.Анна-Мария Борисова, че общопрактикуващите лекари са недостатъчно подготвени, разгневи джипитата.
Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров заяви, че всеки може да говори всичко, но то трябва да е вярно.
Проф.Борисова твърди, че едва 25% от семейните лекари имат някаква специалност. Тя смята, че 84% от пациентите, които отиват при личните лекари, не намират там нито диагнозата си, нито лечението си. А просто се прехвърлят някакви си листчета. Министърката смята още, че 30 на сто от хората вярват в тях, а 40% от болните посещават едновременно и личния си лекар, и специалист.
“Това са неверни интерпретации и инсинуации, целящи отново и за пореден път дискредитиране и уронване престижа на нашата професия“, се казва в протестна нота, изпратена от софийското сдружение на семейните лекари до здравната министърка,
"Изнесените от вас данни не отговарят на истината и са подвеждащи, тъй като по-голямата част от общопрактикуващите лекари са със специалност вътрешни болести или педиатрия, близо 30% имат специалността “Обща медицина“ и още толкова са в процес на придобиването й“, се казва още в протестната нота.
“Ние, на всеки 6 месеца подлежим на избор от своите пациенти“, припомнят джипитата на министърката и заявяват, че ако са некадърни и некомпетентни, досега 70% от практиките им ще са фалирали. Ние сме търпеливо съсловие, но всичко си има предел. Крайно време е политиците да престанат да ни разединяват, да противопоставят едни медицински специалности на други“, заявяват семейните лекари.
Според Делфина Нуниес - председател на дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, подобно изказване е недопустимо и думите на Борисова са обидни.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система