Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.10.2010 г.
Работещите в „Тролейбусен транспорт” на протест заради спрени заплати
Жега в центъра на Перник
апропо
Шест мастербокса контрабандни цигари хванати край Ломница
Сара Боевска на "Изида къп"
След пуска на „Люлин” ще ремонтират пътя в Бучино
Работещите в „Тролейбусен транспорт” на протест заради спрени заплати
Любомира ПЕЛОВА
   
Спасението може да д ойде, ако общината преведе 12 хиляди

Днес служителите на пернишкото общинско предприятие “Тролейбусен транспорт” излизат на протест, организиран от синдикална секция на Национален синдикат “Защита” в дружеството заради спрени запати. Недоволните ще се съберат на площад “Иван Рилски” пред сградата на общината.
Стопираното изплащане на трудовите възнаграждения на работещите в общинското дружество е заради заявени намерения от страна на ЧЕЗ да бъде спряно ел.захранването на дружеството заради просрочени плащания. Управата на превозвача е провела разговори с централата на енергийното дружество в София и е постигнала договореност да се отсрочи спирането на тока с два дни, през които да бъдат погасени част от задълженията в размер на 13 615 лв. Това обаче била възможно само ако общината изплати на “Тролейбусен транспорт” дължимите от 2009 г. 12 030 лева, твърдят от синдиката.
“На 1 октомври се срещнахме с областния управител Иво Петров и с председателят на Общинският съвет Добри Митрев и те обещаха съдействие. Засега резултат няма”, твърдят работниците.
„В условията на тежка икономическа и финансова криза в страната “Тролейбусен транспорт” ЕООД е едно от малкото предприятия в община Перник, редовно изплащащо трудовите възнаграждения на над 100 работещи и не освобождаващо персонал. До края на септември общинското дружество успяваше да изпълнява ангажиментите си и да осигурява заетост и доходи, въпреки нелоялната конкуренция на останалите превозвачи, които не спазват разписанията и отнемайки пътниците на дружеството, доведоха до срив в приходите”, завява лидерът на синдикалната организация на „Защита” в „Тролейбусен транспорт” Милена Атанасова.
В момента в дружеството работят над 100 души. При евентуално спиране на тока от страна на ЧЕЗ, те ще останат без работа. Затова работниците са готови на всякакви действия, за да защитят доходите си.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система