Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.10.2010 г.
Над 15 000 членове на КНСБ се вдигат на национален протест
Драгичево, Студена и Радомир - невралгични точки и през зимата
apropo
Три процента и Света троица
Коце Марков пропуска мача с “Академик” поради наказание
Обраха затворено училище
Над 15 000 членове на КНСБ се вдигат на национален протест
Любомира ПЕЛОВА
   
От Перник заминават за столицата над 500 членове на синдиката

КНСБ не отстъпи и вдига днес национален протест, съобщи вицепрезидентът на синдиката Валентин Никифоров. В него ще се включат и перничани, съобщиха от РС на КНСБ. Над 500 членове на синдиката от региона ще се включат в националния протест на КНСБ срещу пенсионната реформа, съобщи председателят на РС на КНСБ Наташа Ангелова. Те ще се придвижат до столицата с 10 автобуса, микробуси и леки коли.
“Това са хора предимно от тежката промишленост – миньори и металурзи, но ще дойдат и здравни работници, а вероятно и полицаи”, поясни Ангелова.
Очакваше се, че след като правителството и синдикатите се споразумяха вчера за вдигане на осигурителната вноска на 3%, стачките срещу пенсионната реформа ще бъдат отменени.
Остават спорните проблеми и въпроси, за които снощи до късно преговаряхме с министрите Симеон Дянков и Тотю Младенов за периодите за повишаване на осигурителния стаж, поясни Никифоров.
"Не приемаме ударно повишаване още от 2011 г. с по 1 година и повишаване на възрастта за пенсиониране на работещите първа и втора категория, които дават част от своето здраве заради лоши условия", заяви той.
Синдикатът не приема и да има „нулеви” години, защото това означава три години да няма пенсионери от работещите в условията на първа и втора категория труд.
"Гледаме опита на Германия, където реформата започва от следващата година и ще приключи 2025 г., и какво става във Франция - там реформата започва сега и свършва 2018-а. А тук някои искат ударно да направят всичко, което е възможно, и да орежат права. Така че националната протестна акция за утре не се отменя", заяви той.
По думите му, премиерът Борисов и социалният министър имали "нагласа за отстъпки по някои от исканията". Дянков обаче бил категорично несъгласен с разсрочване във времето и поетапно повишаване на осигурителния стаж.
"Ние не може да приемем такова шоково повишаване на стажа за 3 години в рамките на 3 години за близо 3 милиона български граждани и повишаване на пенсионната възраст. Преговорите продължават, основната демонстрация утре структурите на КНСБ се подготвят да я проведем, защото само на обещания не вярваме", каза синдикалистът.
Той припомни, че решението на Координационния съвет на КНСБ е национална протестна акция, след това национална предупредителна едночасова и след това безсрочна ефективна стачка .
Очакваме днес Кодексът за социално осигуряване да бъде оттеглен и преговорите да продължат, посочи той.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система