Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.10.2010 г.
Драстично висок броят на болните на ентероколит
Огън в небето
Община Перник се включва в проекта за въвеждане на предучилищна възраст
Доброто старо време
апропо
Александър Костадиов ще е главен съдия на мача ЦСКА - "Миньор"
Драстично висок броят на болните на ентероколит
Виктория СТАНКОВА
   

Драстично е скочил броят на заразените с ентероколит в региона. В рамките на една седмица са регистрирани 14 случая. Тежките случаи са приети в болница. Това сочи справката на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Пациентите се оплакват от повишена температура, разстройство и повръщане. При някои вирусът протича по-леко и не се налага престой в болница. Част от инфектираните дори не търсят медицинска помощ, но лекарите предупреждават, че консултацията е наложителна при влошаване на състоянието.
През изминалата седмица са регистрирани 57 случая на остри заразни заболявания срещу 40 за предходния период. При 30 от тях са установени грип и остри респираторни инфекции. Един човек е хоспитализиран с диагноза ламблиоза, при друг е констатиран хепатит тип Б, двама са приети в болница с белодробна туберкулоза. През последните две седмици скочи и броят на заразените с варицела – общо 25 болни. Диагностициран е и един случай на лаймска борелиоза.
Всички огнища на заразите са проучени и са предписани необходимите противоепидемични мерки, за да не се допусне разпространение на инфекциите. През миналата седмица няма епидемични взривове и взривове на вътреболнични инфекции.
Мобилният екип на РИОКОЗ – Перник проведе второ измерване на въглероден окис в издишания въздух на активни и пасивни пушачи сред учениците. Експерт консултира всички пушачи, които желаят да се откажат от вредния навик.




Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система