Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.11.2010 г.
Майката на загиналия на кариерата в Стефаново и вчера на се яви в съда
В Кюстендил осъдиха пернишкото трио, разфасовало паметника на Майстора
Изчезнаха 81 селища от картата на България
Сам срещу един
апропо
Волейболистите регистрираха втора загуба
Майката на загиналия на кариерата в Стефаново и вчера на се яви в съда
Любомира ПЕЛОВА
   
Водят я принудително за следващото заседание

За втори път пернишкият Окръжен съд не даде ход на делото за нелепата смърт на 24-годишния Веселин Стоянов, загинал на кариерата за инертни материали „Дебела могила” край радомирското село Стефаново в нощта на 31 декември срещу 1-ви януари 2009 година, заради редовно призовани и неявили се свидетели и тежко заболяване на адвоката, поел защитата на подсъдимия Божидар Методиев на 33 години. Сред неявилите се е и майката на Веско Надежда Стойнева, която ще бъде доведено принудително за следващото заседание, насрочено за януари 2011 година. Тя не се яви и на септемврийското и председателят на съдебния състав Виктор Георгиев й наложи глоба от 150 лева, тъй като тогава за втори път отсъстваше, без да е посочила уважителна причина. Принудително, по същите причини ще бъде доведен в залата още един свидетел – Красимир Петров. Показанията им са важни за изясняване на всички обстоятелства около трагедията, разиграла се навръх Нова година на кариерата, когато фадрома, управлявана от Божидар Методиев премаза и уби Веселин.
Прокуратурата му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост Вчера ход на делото не бе даден и заради тежкото здравословно състояние на защитата на подсъдимия. На адвоката му предстои операция и продължително лечение, поради което съдът реши на Божидар да бъде назначен резервен защитник с оглед на евентуалната присъда, която може за случай като неговия да достигне до 8 години лишаване от свобода.
Междувременно във времето от 1 януари 2009 година до момента двама души, били на работа във фаталната нощ на кариерата, се разделиха с живота. Във фургона, използван от работниците за почивка, се обеси бригадирът на Веселин – Борис Янков, брат на единия от собствениците на находището – Иван Янков – Зверо. Предсмъртно писмо не бе открито. След самоубийството колеги на Борис разказваха, че месеци наред той бил подтиснат, посещавал често личния си лекар, пред когото споделял, че изпитва вина затова, че е накарал работниците да работят в новогодишната нощ и е позволил купона, придружен с много алкохол. Тежали му и обвиненията, че той е убиецът на Веселин.
Почина и друг работник от злополучната смяна – Христо Серафимов. Подсъдимият Божидар Методиев пък, след като излезе от ареста, където бе задържан за денонощие с още двама работници заради укриване на информация, направи опит за самоубийство като се наръга няколко пъти с нож.
Процесът за смъртта на Веско се следи в Перник с изключителен интерес, тъй като според близките и приятелите на загиналото момче става дума не за нещастен случай, а за умишлено убийство.
Според следователи и прокурори обаче гибелта на младия човек е резултат от изключително нелепа трудова злополука.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система