Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.11.2010 г.
Нови 25 компютри получи
Стойчо Стоев смята мача със
Румен Търговеца обвини полицията
Д-р Александър Алексиев: “БСП
Радомирски авджия бе прострелян
апропо
Обезвизеният
Нови 25 компютри получи
Виктория СТАНКОВА
   Пернишката библиотека “Светослав Минков”, както и останалите 26 регионални библиотеки в страната получи техниката, която е за първия етап от програма “Глобални библиотеки - България”, финансирана от фондация "Бил и Мелинда Гейтс", похвали се директорът на културната институция в Перник Росица Симеонова.
Пернишката библиотека получи 24 настолни и 1 преносим компютри.
“12 от тях сме конфигурирали в т. нар. обучителна зала. Останалите 12 компютри са разпределени в различните отдели на библиотеката”, поясни Симеонова. Тя допълни, че са получили още по един сървър, цветен принтер, многофункционален принтер тип А, проектор и екран за проектор, рутер и два комутатора .
Този проект има за цел не само да оборудва българските библиотеки, като съвременни центрове на информация с нова компютърна техника, но и да осигури обучението на потребителите.
Една от идеите на проекта е провеждането на едно доста мащабно обучение на над 3000 библиотекари в цялата страна, които ще получават знания от компетентни специалисти в областта на библиотечния мениджмънт, библиотечните услуги, особеностите на психологията и работата с хора, информационно комуникационните технологии.
След това библиотекарите ще пренесат тези си знания и умения в едно сериозно обуение на потребители в самата библиотека.
По програмата “Глобални библиотеки – България” е доставена още компютърна техника на библиотеките при народните читалища в селата Студена, Черна гора, Дрен и Ковачевци, както и в общините Радомир, Брезник и Трън.
“ С тази техника местните общности ще има възможност да създават електронно съдържание, чрез което да съхранят местните културни традии и обичаи, да вземат решения на базата на информиран избор, да участват пълноценно в политическия и социален живот, да развиват творчески потенциал и съхранят културната си идентичност”, обясни Росица Симеонова.
“Глобални библиотеки – България” е съвместна инициатива на Министерството на културата, Програмата на ООН за развитие и се финансира с 15 млн. щ.д. грант от фондация "Бил и Мелинда Гейтс".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система