Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.12.2010 г.
“Коалиция за България” предлага промени
Психично болен сряза решетки на прозорец и падна от втория етаж
Маскирани въоръжени бандити задигнаха 15 бона от перничани
Варналии ще свирят мача на „Миньор” срещу „Локомотив”
20 сурвакарски групи участвали в първия фестивал в Перник
апропо
Мишел
“Коалиция за България” предлага промени
Александра ИЛИЕВА
   

Предложения за промени по бюджета за 2011г. и по изборния кодекс е направила парламентарната група на “Коалиция за България”, съобщи председателят Ангел Найденов.
По изборния кодекс ПГ на КБ са направили предложения за промени в 42 параграфа от общо 300. В тях са включени повече от 250 предложения за промени в настоящите текстове. Предложенията са за възстановяване изборността на кметовете, за връщане на интегралната бюлетина, тъй като тя сега се премахва за парламентарните избори, за намаляване прага за преференциите при парламентарните избори от 20 на 10, за свеждане на периода на уседналост за кандидатите на 12 месеца. Социалистите са предложили да влезе в сила изискването за деклариране на всички суми, които се превеждат като дарения на партиите, с оглед прозрачността и конторла на финасиите, както и да не се допуска обвързване на партиите с пари със съмнителен произход и поставаяне им в зависимост. Направено е и предложение да бъдат намалени средствата, които могат да изразходват партиите и коалициите в рамките на кампанията, от 4 на 2 млн.лв. Според ПГ на КБ няма смисъл изборът върху бюлетината да се бележи само със знак Х, затова предлагат връщането на всички други знаци като V , + и др.
Направените от социалистите предложения по бюджета за 2011г. са 30 на брой. Те са оформени като своеобразна алтернатива на внесения проект за бюджет за 2011г.
“Нарекли сме го “Бюджет на надеждата”, за разлика от бюджета на мнозинството, който определихме като “Бюджет на социалното замръзване”, каза Найденов.
ПГ на КБ е направила разчети, според които повече от 2 млд.лв. допълнително могат да постъпят в бюджета на страната, а общия размер на средствата, които се предвиждат като допълнителни разходи, са около 1 740 000 лв. срещу 2 307 000лв. приходи. Това, което не е разчетено до нивото на приходите, те предлагат да бъде отнесено във фискалния резерв за поддържане на стабилността на финансиите, банковата система и на българския лев.
Предложенията за промени в бюджета, които са направили социалистите, са в сектора на Министерството на труда и социалната политика, включително и предложението за актуализиране на пенсиите с 10%, каквато би била натрупаната инфлация до края на 2011г.
Друго предложение е свързано с увеличаване на минималната работна заплата от 240 на 270 лв., което е в пряка връзка с повишаването на прага на бедността. Сега този праг е 211 лв., а след началото на 2011г. се смята, че ще бъде около 230 лв. Социалистите са предложили увеличаване на средствата за здравеопазване и образование, а също и средствата за държавните висши училища и БАН на 95 млн. лв. Според тях трябва да се увеличи вноската във фонд безработица от 1 на 2%, което означава допълнителен приход в размер на 180 млн. лв. от НОИ и вместо 1.8, увеличаване на 2% на социалните осигуровки, което ще даде допълнително 34 млн. лв., т.е. това са около 400 млн. лв. постъпления.
“Според мен бюджетът, който внесе мнозинството, е продукт основно на некомпетентност по отношение на приходите и на безотговорност по отношение на хората и на основни сектори в обществения живот каквито са здравеопазване, образование, наука, социалното подпомагане и пазара на труда”, допълни Ангел Найденов.





Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система