Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.01.2011 г.
Един милион приходи повече искат чрез общинска програма
Петима нови подписват с „Миньор” до няколко дни
апропо
Мазни работи
С дига ще спасяват наводнени тт градежа на „Люлин” имоти
Сурвакарските групи в Перник са готови за Международния фестивал
Един милион приходи повече искат чрез общинска програма
Любомира ПЕЛОВА
   
Това беше предложено на публично обсъждане

С един милион да бъде увеличена приходната част на пернишката Програма за управление и стопанисване на имотите – общинска собственост за 2011 година, бе предложено на проведеното в петък публично обсъждане. Според предварителните разчети размерът й е фиксиран на 11 200 000 лева. Увеличението ще бъде използвано за да се покрият разходите по откриване и провеждане на отделните процедури и придобиване на собственост, поясни зам.кметът на Перник Малин Стоилов. Той специално подчерта, че парите от програмата не отиват за гарантиране или увеличение на заплатите в общинската администрация, а се използват за благоустрояването на училища и детски заведения, за подобряване на инфраструктурата в общината.
Тазгодишната програма за управление и стопанисване на общинските имоти предвижда в местната хазна да влязат 9 милиона лева от продажби, 1,5 милиона от наеми, 700 000 лева – от концесии, 100 000 лева – от учредяване на вещни права. Много нови предложения са направили граждани, бизнесмени, земеделски стопани при огласяването на документа, поясни Стоилов. Сред най-съществените е разширяването от 200 на 325 декара на терен в новата индустриална зона, към който има заявен инвеститорски интерес. Земеделски производители от повечето села, сред които Бучино, Драгичево, Мещица, Витановци, Расник, Богданов дол, Черна гора искат увеличение на определените за продажба общински земеделски земи. Подобни претенции имат и жителите на град Батановци и пернишкият квартал Бела вода.
Атрактивна идея е дошла от жителите на Драгичево и Големо Бучино. Според тях в програмата трябва да залегне продажбата на земя за изграждането на комплекс за голф, за който вече има заявен инвеститорски интерес.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система