Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.07.2011 г.
Ремонтират медико-социалния дом в Перник по програма
Седемнайсет нарушения на правилата за паркиране
Отборът „Агриани” грабна купата в пернишкия „Сървайвър”
Пожар в района на ТЕЦ Перник създаде суматоха в областния град
апропо
В чакалнята ни е добре
Ремонтират медико-социалния дом в Перник по програма
Виктория СТАНКОВА
   
Стойността на проекта е 1.2 милиона лева

Основне ремонт на сградния фонд ще бъде направено в медико-социалния дом в Перник. Обновяването е по проект на Оперативна програма „Регионално развитие”. Стойността на реконструкцията е 1,2 млн. лв.
Предвидено е да бъде доставено подходящо обзавеждане и оборудване, да бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност, както и ще бъде подобрен достъпа за деца и хора с увреждания до сградите. Ще се направи облагородяване и на двора.
Преди време Общинският съвет в Перник реши социалното заведение да бъде преструктурирано в Център за обществена подкрепа на деца до 3-годишна възраст. Те дадоха съгласие за предоставянето за безвъзмездно ползване на част от сградата на улица „Илинден” в квартал Табана . Новият център не може да бъде променян 5 години след реализация на проекта.
Пернишкият Дом за медико-социални грижи е един от осемте пилотни за страната институции, в които се реализират предприетите от здравното министерство инфраструктурни мерки за развитието на нови здравно-социални услуги. В Министерството на здравеопазването, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за преструктуриране и на домовете в Монтана, Пазарджик, Пловдив, София, Търговище, Габрово и Русе.
Стойността на проекта за осемте социални заведение е 9 970 733, 81 лв. Договорът е в рамките на схема „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни заведения в градските агломерации”.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система