Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.04.2003 г.
Адска машина потроши врати и прозорци
Религията - опиум за народа
Магазините пращят великденски
Радиоактивна скрап засечена в “Стомана Индъстри”
Адска машина потроши врати и прозорци
Яна ТОДОРОВА
   Взривно устройство с малка мощност избухна в нощта срещу събота в жилищен блок в центъра на Перник, съобщиха от пресцентъра на РДВР. Адската машина била задействана към 0.40 часа на площадката на третия етаж на блок 24 на ул.”Бенковски”. Взривът е нанесъл материални щети, а обитателите на жилищната кооперация се разминали само с уплаха.
Веднага на мястото на инцидента пристигнали служители на ДОТИ - София и на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност”, които започнали разследване по случая. Според специалистите устройството не било мощно, тъй като съдържало по-малко от 100 грама взрив. Той обаче бил достатъчен, за да изпочупи стъклата на прозорците в стълбищната клетка, както и някои от входните врати на апартаментите на третия етаж. Ремонтът започнал още през нощта, като до сутринта някои от прозорците вече били напълнени със стъкла от стъклар, живеещ в същия блок.
От полицията уведомиха, че в блока не живеят хора с криминално досие или пък такива, които се занимават със съмнителен бизнес. Затова се предполага, че бомбата не е била насочена срещу конкретно лице, още повече, че не била поставена пред някоя от входните врати на апартаментите. Специалистите не изключват възможността инцидентът да е дело на младежи, които са правили опити с миниум и бронз. Части от взривното вещество вече са предадени за експертиза, чак след това ще бъде установен съставът на бомбата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система