Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.08.2003 г.
Далавери с касови бележки крият оборота
Вдигат осигурителния праг на някои професии
Летен лагер за млади червенокръстци
Далавери с касови бележки крият оборота
Юлия КУЛИНСКА
   Много фини и незабележими за проверяващите чиновници били измамите с касови бележки в заведенията за хранене - ресторанти, кръчми, закусвални, споделиха за “Съперник” информирани. Най-често срещания вариант е издаването на касов бон за всяка отделна поръчка, като накрая сборът се прави на ръка. Клинетът плаща, след като е останал с впечатлението, че му е издаден документ за консумацията. Веднага след като той излезе от заведението, собственикът или сервитьорът с едно натискане на клавиша на касовия апарат сторира отделните поръчки и като отказани. Така парите са в касата, но оборотът е укрит.
Другият вариант за укриване на действителния оборот е да се игнорира фискалният принтер. Когато поръчката се вкара в компютър и накрая на клиента трябва да се издаде фискален бон от фискалния принтер, той се заобикаля, като се принтва на обикновен принтер бележка, въведена чрез друг текстови редактор, която няма нищо общо с редовния документ. На нея най-често пише “валиден бон” или просто нищо не пише.
Някои от малките търговски обекти обикновено въобще не издават касови бележки, като по този начин крият голяма част от оборота. Според запознати по-безопасния начин бил дублирането на оригиналния касов апарат. На тезгяха наистина има такъв, който дава бележки, но той не е регистриран от данъчните власти. В същото време някъде в офиса на фирмата е оригиналният апарат, където се вкарват данни, удобни само на собственика.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система