Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.09.2003 г.
Некадърният шофьор - престъпник с Калашников
Медицинските направления не били проблем
Д-р С.Василев бие първа камбана
Болни от шигелоза в Детския дом в Дрен
Некадърният шофьор - престъпник с Калашников
Яна МЕТОДИЕВА
   Липсата на качествено обучение на водачите на автомобили е основна причина за големия брой инциденти по пътищата. Ако парламентът вземе решение за намаляване часовете на обучение за инструктурите, тогава ще се понижи и техното ниво, коментираха от Държавна автомобилна инспекция - Перник по повод предстоящите промени в Закона за автомобилните превози.
В града има около 10 фирми за шофьорски курсове. Качеството на обучение, залите и правоспособността на преподавателите се контролират от ДАИ. Таксата и броят на часовете обаче се определят от самите фирми. “За да има качествено обучение са нужни поне 24 часа работа с бъдещия шофьор. Средната цена в нашата фирма е 220 лв., но всичко е строго индивидуално, защото хората, които обучаваме усвояват различно и за някои отделям и по 40 часа, ако се наложи”, категоричен е инструкторът Йордан Иванов, който е в бранша от 30 години. Според него автомобил, поверен в некадърни ръце, е по-силен от автомат Калашников и затова отделял и повече внимание на клиентите си.
Това обаче със сигурност не важи за всички автошколи. В момента таксите в някои от тях достигат до 150 лв., но според запознати тук става въпрос за далавера, при която шофьорските книжки се продават. А и не било ясно по колко точно часа прекарват автоучителите със своите клиенти. Затова хора от бранша съветват да се гледа качеството на обучение, защото сигурността след това на пътя е много по-голяма.
В Турция имат едно единствено правило - този, който е отзад да пази този пред него. Ние имаме много закони, но истината е, че човек да умее да управлява, означава да има самосъзнание и дисциплина, коментира инструкторът от ЕТ “Йордан Иванов”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система