Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.09.2003 г.
Партиите се пазарят за секционните комисии
Кр. Каракачанов: Симеон не е разбрал, че не е цар
Микробус на ДСК претарашен
Перник отличник по здравни вноски
Партиите се пазарят за секционните комисии
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   Вчера кметът инж.Андрей Андреев събра на консултации представителите на политическите партии за състава на секционните избирателни комисии. До единодушно решение за състава не се стигна, определен бе само броят на членовете им - 7 души, което е и максималният брой, определен от закона. Партийните лидери внесоха предложенията си за броя на своите представители, председателските места, заместниците и секретарите.
Дали СИК ще има представители на извънпарламентарните партии също все още не е ясно, въпреки че техните представители настояват. Мотивите им са, че имат свои представители в Общинския съвет, а предстоящите избори все пак са местни.
От БСП предложиха в състава да влязат по 3-ма представители на БСП и СДС и 1 на НДСВ, тъй като досега и сини и червени са били гарант за честното провеждане на изборите, а жълтите ще имат проблеми със структурите си и кадрите по места. От СДС предложиха “Коалиция за България” и ОДС да се разберат помежду си за техните представители и комисиите. От НДСВ пък настояват за по 61 места за председатели, заместници и секретари, тъй като математически това е представянето в парламента. От НИЕ пък поискаха по един свой представител в комисия, от ДПС искат в комисиите да влязат само парламентарно представените партии.
Общо 135 ще са секционните избирателни комисии в пернишка община. Под въпрос са и 4, които се намират в здравните заведения.
До вчера още не бе ясен съставът и на Общинската избирателна комисия, която ще се състои от 11 души. Днес е крайният срок за представянето на решението в Централната избирателна комисия. Тя трябва да бъде назначена до 10 септември, а до 20.09. трябва да бъдат представени и секционните избирателни комисии.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система