Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.10.2003 г.
“Гергьовден” рече: Сигурност и равнопоставеност
Внуци на Джон Атанасов в Перник
Полицията задържа трима похитители
Сталин тръгна на битка за Ковачевци
Много мина,мъничко остана
“Гергьовден” рече: Сигурност и равнопоставеност
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   “Сигурност и равнопоставеност” - това ще бъдат ключовите думи в предизборната кампания на партия “Движение Гергьовден”, която стартира вчера. На откриването бе председателят на партията Станимир Зашев, който изрази своята увереност в собствените сили и възможности на “Гергьовден” в Перник. Той е убеден в големите шансове в местните избори, което е една от причините за самостоятелното участие на “Гергьовден”.
“Основният въпрос е кой какво ще свърши, а не кой какво ще обещае”, каза кандидатът за кмет на Перник и водач на листата за съветници Иван Петров. Според него проблемите са много и не може да има класация на тяхната значимост. “Важното е всеки ден да се работи и да се решава по един проблем”, подчерта той. Според кандидата за кмет най-важно е след изборите да бъдат забравени партийни пристрастия и пазарлъци, а да се работи за хората. След изборите “Гергьовден” ще направи коалиция с хората, а не с партиите, каза Иван Петров. Той наблегна на значимостта и ролята на общинските съветници, която убягва на избирателите и на медиите. “Не в канцеларията на кмета, а в местния парламент се взимат решенията”, подчерта настоящият общински съветник. На тези избори според него всеки се явявал като на мач и важният въпрос не е кой ще е кмета, а какъв ще е бъдещият парламент, смята той. “Бъдещите общински съветници са длъжни да работят за хората, а не за партийните си централи”, категоричен е той.
Това е второто участие на “Гергьовден” в местни избори. Сегашният кандидат за кмет и водач на листа Иван Петров е общински съветник в настоящия местен парламент. Според председателя на партията Станимир Зашев на предстоящите избори движението има сили и възможности да вкара поне трима общински съветници.
Изтичането на 800-те дни на царските обещания случайно съвпадна с откриването на предизборната кампания на “Движение Гергьовден”. Вчера бяха представени кандидатите за кметове и общински съветници в Пернишка област.
С бюлетина N45 ще участва “Гергьовден” в община Перник. Листата за общински съветници е от 8 човека. Движението издига кандидати за кметове за Църква - Румен Груев, за Рударци - Васил Василев и за Люлин - Стефан Павлов.
В община Ковачевци бюлетината е с N15. Кандидат за кмет е Киро Табаков, а в листата влизат трима кандидати за общински съветници. В Брезник и Земен “Гергьовден” участва със самостоятелни листи за общински съветници с бюлетини с номера 19 и 6.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система