Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.10.2003 г.
Любен Дилов: Да се ядосаме сега, за да не се сърдим после на
Закичиха Андреев с медал
Журналистите показваха точен мерник
Чакаме грип “Москва”
Любен Дилов: Да се ядосаме сега, за да не се сърдим после на
Ефтика ГЕОРГИЕВА
   “Така или иначе плащаме музиката с данъците и таксите, време е и да си я поръчваме”, каза пред пернишката общественост в клуб”Гергьовден” кандидатът за кмет на София и идеолог на движението Любен Дилов - син. Въпреки натоварената си предизборна програма той бе изчерпателен в отговорите си, като не пестеше време, хумор и оригинални идеи. Дилов-син каза, че изпитва особени сантименти към Перник, защото е едно от първите места, където се структурира “Гергьовден”. Тази година движението ще участва на местните избори в над 220 населени места, докато на предишните избори преди 4 години е имало свои кандидати само в 38.
Любо Дилов представи основните акценти в програмата си като почистването на населените места и поддържането им като цивилизована жизнена среда. Една от авангардните му идеи е заплатата на общинските инспектори да е процент от наложените от него глоби, като общината се грижи само за внасяне на осигуровките му.
Сигурност на улиците, дома, училищата, създаване на условия за достъп на хора с увреждания и в неравностойно положение. Идеологът на “Гергьовден” очерта начините за привличане на български и международни инвестиции, принципите на законност и прозрачност на управлението, както и достъпа на хората до взимане на решения. Гражданският натиск върху управлението е изключително важен, подчерта той. Трябва да се търси отговорност от общината за щети, причинени на гражданите. Неправителствените организации трябва да изберат независим финансов надзорник в общината, да се отзовават съветниците, които не си вършат работата. Качественото административно обслужване и принципът на “едно гише” са задължителни за всяка администрация, подчерта Дилов-син.
Негова идея е да се създаде смесена комисия от софийски и пернишки съветници, които да разискват съвместните проблеми, тъй като 11% от перничани работят в София. Препоръката на Дилов-син е да се стремим към шарени общински съвети, в които влизат различни граждански представители. “В хладилника няма ляво и дясно”, каза Дилов. Той призова перничани да се ядосат и на 26 октомври да изберат тези, които разбират и могат да свършат необходимото.
Интервю с Любен Дилов-син в следващия брой на “Съперник”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система