Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.03.2002 г.
Интерпол - спецове се срещнаха в Перник
Откриха мултизала за деца с увреждания
Първата дама дойде на женска среща в Рударци
Камен Миланов пое свободните демократи
Още един наркопласьор обвинен
Интерпол - спецове се срещнаха в Перник
Яна ТОДОРОВА
   Представители на Национално бюро “Интерпол” България и “Интерпол” Скопие, Република Македония се събраха на работна среща в Перник. Срещата бе по инициатива на ръководството на РДВР, а целта е подобряване координацията и запознаване с някои новости в работата на Интерпол, съобщи говорителят на полицията Венцислав Алексов.
Цели се още да се достигне до по-добро сътрудничество между местната РДВР, българското и македонското бюро в борбата с престъпността. Беше осъществен и личен контакт между ръководствата на Интерпол на двете страни със служителите от пернишката дирекция. В резултат на това се очаква в бъдеще да се стигне до повишаване ефективността в работата.
Групите се представляваха от директорите на бюрата Интерпол в Република Македания и Република България. Пристигнаха и представители по различни направления на дейност от двете страни.
На съвещанието бяха проиграни практически казуси, свързани с подаването на информация от страна на РДВР към българското бюро и искане на международна помощ, както и обратната ситуация. Много са областите на сътрудничество - криминалната престъпност /кражби на автомобили, трафик на хора зад граница, извършване на престъпления на чужда територия/; в областта на финансовите престъпления, наркотрафика и незаконното притежаване на оръжие. Приоритетна задача е борбата срещу престъпленията против личността.
Българското национално бюро има свои координатори във всички национални служби и в 6 регионални дирекции на вътрешните работи в страната /Русе, Варна, Пловдив, Бургас, Плевен и Хасково/. Координатори има в РДВР София, СДВР и Дирекция “Координация и информационно-аналитична дейност при МВР.
След края на срещата всички представители изразиха задоволството си от нея и заявиха пълната си готовност за сътрудничество, подчерта г-н Алексов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система