Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.02.2004 г.
Стратегия за спорта ще бистрят в Общината
Съветници притискат А. Георгиева с питания
Роми предлагат сделка на общината
Стратегия за спорта ще бистрят в Общината
Юлия КУЛИНСКА
   Две молби за предоставяне на спортна база бяха коментирани на сесията на Общинския съвет вчера. Едната е от Йорданчо Йорданов-президент на ФК “Перник - 2000”, а втората - от Иван Евгениев-президент на ФК “Метал-2002”. В своя докладна председателят на местния парламент инж.Ненко Темелков се обърна към съветниците с предложение на ФК”Миньор-2000" да се предостави игрището в кв. “Димова махала”, защото там е най-удобно за учениците от Спортното училище, и по-голяма част от децата живеят в кв.”Тева” и кв. “Мошино”. На другия детски клуб да се предостави футболният терен в с. Кралев дол.
И двата футболни отбора работят с деца и юноши, но липсата на спортна база е един от основните им проблеми, който пречи на нормалното осъществяване на тренировъчния процес и провеждането на състезания по футбол. Над 130 деца спортуват в двата клуба.
Обсъждането на проблема стана ябълката на раздора между общинските съветници. Предлагаха се различни варианти, а и двете постоянни комисии - “Децата, младежта, спорта и туризма” и “ Общинска собственост, приватизация и следприватизационен контрол”, разгледали докладните, нямаха единни становища.
В крайна сметка съветниците гласуваха да се задължи кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева да представи до 31 март т. г. стратегия за развитието на спорта в града ни. А до приемането й, на двата футболни клуба да се предостави възможност да тренират на игрищата, които са ползвали досега по взаимно утвърден график между заинтересованите страни.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система