Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.02.2004 г.
WC-net - освободи напрежението!
На съд свидетелите по кметското дело
По-малко пациенти сменят джипито си
WC-net - освободи напрежението!
Юлия КУЛИНСКА
   Сигурно от прадядо ми, който е бил майстор-строител, в главата ми се е просмукало неоспоримото убеждение, че строежът на къща започва от тоалетната. Понеже аз самата никога не съм се занимавала с къщостроене, така и не можах да проверя вярна ли е тази мисъл или не. Но разни подхвърлени фрази - не толкова често, но винаги сериозно, ме карат да се връщам към нея. Ако ви прави впечатление ремонтът на всяка сграда или дом започва от... тоалетната.
Преди известно време един култов за нашата генерация журналист заяви: “Пътят ни към Европа минава през WC-то!” Това по някакъв начин се свързва с друга директива: “Пътят ни към Европа минава през Босфора!”. И с основание. Защото най-старата тоалетна се намира в Истанбул, в двореца на султан Мехмед II. А по същото време най-прекрасният дворец на самовлюбена Европа, Лувъра, имал близо 2000 стаи и...нито една тоалетна. Добър повод за размисъл, нали!?
Всъщност това място винаги е било не само повод за анализ, а и някак си удобно място за това. Ако си спомняте един от героите на любимия ми автор Кърт Вонегът, след като влязъл в отвратителна, гадна тоалетна в Ню Йорк, видял, че на мръсната стена пишело:”Какъв е смисълът на живота?”. Той нямал нищо за писане, но ако имал щял да напише: “Да бъдеш очите, ушите и съвестта на създателя, глупако!”
В Перник такива места за физиологични нужди - колкото щеш! И почти всичките са платени. Къде повече, къде по-малко. Но всъщност нали парите не миришат...Но пък в някои тоалетни доста понамирисва, независимо от това, че са взети под аренда, и че си даваш 20-те стотинки, за да влезеш в чиста, хигиенизирана кабинка. Пример - отходното място зад зала “Панорама” - мръсно, миризливо, направо отврат! И то пред очите и на общински съветници, и на областна администрация, и на данъчните чиновници. Оказа се, че “помещенията” са отдадени от бившите собственици на кафе “Панорама”. Сегашните и да искат да променят нещо - трудно! Но май ако никой не се грижи за въпросната тоалетна - ще е по-чисто. Пропускам факта, че от 5 кабинки работи само една. Няма мивка, няма течаща вода. За сапун - да не говорим. Кеф - седиш си, взимаш си паричките и нищо не правиш, за да подобриш нещото, за което уж се грижиш. В края на миналата седмица служители от ХЕИ посетиха въпросното място. Дали ще има резултат - ще проверим.
Всъщност, за да бъдем обективни, българинът се научи как да аранжира отходните места. Почти всички заведения и административни сгради в града ни могат да се похвалят с чисти и хигиенизирани тоалетни. Всъщност и това като много други неща е въпрос на интелигентност.
Сети се за това, читателю, преди да освободиш напрежението...
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система