Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.03.2004 г.
А.Георгиева: В Перник няма безвластие
“Житен клас” на критичния минимум
ДФ “Земеделие” отпуска нова вълна субсидии
“Топлофикация” се вдигна спешно и отстрани аварията
А.Георгиева: В Перник няма безвластие
Юлия КУЛИНСКА
   Не бих искала перничани да останат с убеждението, че се крия от коментар на делото, каза на пресконференция в петък кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева. Но за мен най-важното е приемането на бюджета за 2004 година. Аз уважавам решението на пернишкия Окръжен съд, защото той явно е счел, че това е правилното решение и така го е постановил. Все още, обаче, то не ми е връчено официално. Ще се възползвам от правото си да го обжалвам в 7-дневен срок пред Върховния административен съд, защото съм убедена, че вотът на гражданите се осъществява чрез преброяването на бюлетините, а не чрез пликовете. В тази връзка считам,че не са нарушени изискванията на Закона за местните избори и процедурата, която би трябвало да се спазва. За мен решението на Общинската избирателна комисия е съобразено с тях и е правилно. Много ясно искам да кажа на перничани, че лансираните след това решение коментари, че Община Перник остава без легитимно избран кмет към днешна дата са изключително погрешни. Върховният административен съд е истанцията, която ще установи дали в Перник ще бъдат провеждани частични избори или не. Дотогава е в сила решението на Общинската избирателна комисия, така че в Общината няма безвластие. Напротив, съвсем отговорно и сериозно отношение има от моя страна към най-важните проблеми, които стоят на дневен ред. Сега това е приемането на бюджета. Продължават активните ми усилия за търсене на допълнителни средства за изграждане на различни обекти, които са жизнено важни за перничани, каза инж. Георгиева.
В никакъв случай не се чувствам като измамник, както е казал д-р Василев. Аз не съм на този горещ стол, защото съм такава, а съм тук по силата на вота на избирателите. И ако решението на Върховния административен съд потвърди решението на пернишкия Окръжен съд, аз отново ще участвам в избори и съм убедена, че ще ги спечеля, защото за времето, за което съм овластена да поемам предизвикателствата на управлението на нашата община успях да докажа, че съм готова да преминавам към реални действия. Нямам угризенията, че съм допуснала възможността местната власт да бъде обвинявана в непрозрачна, неоткрита или корупционна среда на работа. Затова съвсем отговорно заявявам, че в нашата Община няма безвластие, а има съвсем сериозен и ангажиран кметски екип, който няма никакво намерение да работи емоционално, а го прави съвсем рационално в интерес на перничани, категорична е инж. Георгиева.
Когато човек загуби, той трябва да намери сили да поздрави този, който е спечелил. Ако все пак предприема някакви процедури по оспорване на тази победа, както е в случая, то нека пак има достойнството да продължи да води битката без да се опитва емоционално и непрекъснато да употребява епитети, особено, ако е мъж с хуманна професия. Още повече, че думите “лъжец” или “измамник” трябва да бъдат доказани. Перничани трябва да знаят, че делото не е срещу кмета Антоанета Георгиева, а срещу решението на Пернишката избирателна комисия. И постановлението на съда не е победата на кандидата за кмет Симеон Василев, нито загубата на кмета Антоанета Георгиева, а отмяна на решение на Общинската избирателна комисия. Аз продължавам да съм убедена, че изборите в Перник не са били опорочени и манипулирани, не са били измамни, а те отразяват реалния вот на хората, категорична е инж. Антоанета Георгиева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система