Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.04.2002 г.
Откриха “Зелено училище” в Ковачевци
БСП и “Защита” се договориха за консултации и сътрудничество
Сините станали интересни на радомирската младеж
Чудо: Радомир без воден режим
КНСБ създава напрежение в “Кристал”
Откриха “Зелено училище” в Ковачевци
Яна ТОДОРОВА
   Първото по рода си “Зелено училище” за младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” бе открито вчера в Ковачевци. Около 200 деца от цялата страна, които членуват в организацията, ще прекарат пролетната ваканция там, като ще се обучават за действие при пожари, бедствия, аварии и катастрофи.
За официалното откриване вчера в Националния детски екологичен комплекс пристигнаха министърът на образованието и науката Владимир Атанасов, директорът на Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност” полковник инж. Кирил Войнов, областният управител Димитър Колев, управителят на “Академика 2000” Румен Горанов, директорът на РДВР - Перник Юри Георгиев, началникът на ИО на МОН в Перник Люба Божкова и други.
Откриването започна с тържествен водосвет, отслужен от отците от храм “Св. Иван Рилски” в Перник отец Борис и отец Николай. Имаме поръчение от патриарх Максим да ви благословим в начинанието, казаха отците. Те пожелаха на младежите да пожънат бъдещи успехи с Божията помощ и да вършат всичко с много любов.
Пред участниците в “Зеленото училище” бе прочетен поздравителен адрес от министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов. Все повече се говори за една глобална култура и превенция в областта на риска. Част от нея е и ранното формиране на знания и умения у подрастващите. Големият интерес на децата и разрастването на движението на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” показват, че те са отговор на обществена потребност. Показателна е и подкрепата на структурите на гражданското общество, се казва в посланието. Министър Петканов пожела още на децата да бъдат здрави и жизнерадостни и ползотворно да прекарат ваканцията си.
Участниците в инициативата бяха поздравени и от министъра на образованието и науката професор Владимир Атанасов. Той приветства начинанието и го окачестви като изключително благородно, защото развива не само способностите на децата и ги дарява с физическо и духовно здраве. Нека трудът ви да бъде благословен и приятните минути тук да бъдат много, каза още министър Атанасов.
От името на българските огнеборци своите приветствия поднесе и началникът на Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност” полковник Кирил Войнов. Вълнувам се, защото у вас има толкова дръзновение, сила и мечти и защото вие направихте своя удачен избор. Той подчерта, че в страната във всяка една районна противопожарна служба има изградени по два младежки противопожарни отряди. Той подчерта: Това са нашата гордост и същевременно нашата отговорност. Този интерес ни задължава да търсим подходящи форми, за да отговорим на изискванията и потребностите на младежите. Целта е да се достигне промяна в общественото съзнание на младите хора и за формиране на една висока противопожарна култура. Младежките отряди са носители на новото самосъзнание. Немислимо е през ХХI век все още да загиват хора поради определена небрежност и нехайство. Това е твърде висока цена за обществото, каза още полковник Войнов.
Речта си той завърши с призив за едноминутно мълчание в памет на загиналите деца в столичната дискотека “Индиго” при инцидента в края на миналата година.
Откриването продължи с концертна програма, подготвена от възпитаниците на Обединения детски комплекс в Радомир и Националния дворец на децата в столицата.
Денис Малинов от СОУ “Васил Левски” в град Елин Пелин рецитира пред публиката стихотворението “Огнени мъже”, чийто автор е главен сержант Петър Георгиев от РС ПАБ в Монтана. Програмата продължи с изпълнението на песните “Аз съм българче” и “Мила ваканция” от малката Радостина Биналска от ОДК в Радомир. Танцовата формация към комплекса представи танцът “Безгрижно детство”, а солистката на състав “Сладки пуканки” към Националния дворец на децата в София Марчела Захариева обра овациите на публиката с изпълнението на песента “Пустото лудо и младо”. В програмата бяха включени още спортни танци, граовски хумор, изпълнения на народни песни и други.
Съорганизатори на проявата са МВР, МОН, Националният дворец на децата, Центърът за отдих, възстановянане и спорт към МОН и БЧК. Генерален спонсор е МДЖИ-корпорация и ДЗИ общо застраховане.
Вчера в Ковачевци широко беше обсъждана идеята за образуване на средно пожарникарско училище в Перник. Инициаторът полковник Кирил Войнов смята, че градът ни е идеален за отваряне на такова учебно заведение. Първоначално, ако идеята започне да се реализира, ще се тръгне със сформирането на една паралелка.
Полковник Войнов обяви още, че вчера е взел решение Третите републикански първенства по пожаро-приложен спорт да се проведат в Ковачевци, вместо в Кранево, каквото било първоначалното желание.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система