Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.06.2004 г.
Улични побоища след загубата от Швеция
Зверска катастрофа отне живота на 18-годишна девойка
Градушка жестоко овърша Трънско
Българи - юнаци???
Улични побоища след загубата от Швеция
   Грозни улични боеве се разиграха в Перник след срамната загуба на нашите футболисти на европейското от Швеция. Особено екзалтирани бяха феновете в квартал Изток, които заформиха ръкопашни боеве помежду си, с което надминаха и “славата” на английските запалянковци. В пространството около покрития мост в квартала безчинстваха пияни младежи, афектирани от загубата и изложиха на риск живота и здравето на случайни минувачи. Сцени като в екшън филм се разиграха пред “Астра клуб” и пред пицарията. Собствениците на заведения се оплакаха пред “Съперник”, че намесата на полицията е доста позакъсняла, заради което положението в един момент е излязло от контрол. Обяснението на дежурния в МВР било, че униформените не могат да предвидят къде ще станат боеве, за да реагират превантивно. Вилнеещи запалянковци под влияние на алкохола не са били в състояние да преценят обществената опасност на деянията си и по-”смелите” са се опитали да се саморазправят с полицаите.
Празни шишета и чаши хвърчаха и на централния площад в Перник, където масите на бирения фест бяха отрупани с видимо пияни тийнейджъри. След като резултатът е станал 3:0 за шведите положението е излязло извън контрол, казаха пред “Съперник” очевидци. По една случайност фотографът на вестника се отърва невредим от мелето. Бесни от резултата момчета са започнали да чупят бутилки и да замерят присъстващите с каквото им попадне под ръка. Имало е опити дори да се чупят пейки и маси. Единствено намесата на охрана е предотвратила по-сериозни материални щети и инциденти. Полицията не се е намесила активно в потушаването на безредиците с аргумента, че организаторите на феста имат отделна частна охрана. Гардовете са предупреждавали гражданите да не минават през площада, за да не пострадат. По сведение на РДВР трима са прибрани в отрезвителя, но по сведения на очевидци поне няколко десетки е заслужавало да отидат там или да бъдат прибрани по бързата процедура.
В дните на европейското първенство в Перник почти няма заведение, в което да не е поставен телевизионен приемник. Собствениците се надяват полицията да реагира адекватно в следващите дни, имайки предвид, че европейското е в самото начало и най-завързаните мачове тепърва предстоят. В противен случай кафенета и ресторанти, както и центъра на града, където е поставена голяма видеостена ще се превърнат в рискова зона за здравето и живота на перничани. И после ще е безсмислено да се пита кой не си е свършил работата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система