Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.04.2002 г.
“Еврометал” още иска корабостроителницата
Касата приема заявления на пълна пара
“Подкрепа” напира шефът на пощата да си ходи
Мистика витаела около разделянето на “Топлофикация”
“Еврометал” още иска корабостроителницата
Красимира СТОЙНЕВА
   “Еврометал” си запазва интереса към варненската корабостроителница и ако Параходство “Български морски флот” не внесе до понеделник цената, ние сме готови да платим, заяви президентът на Консорциума Людмил Стойков. Според него търгът във вторник е прецедент в държавата при който държавна фирма наддава за държавно предприятие.
“Очаквах на търга да има поне две чуждестранни фирми, с които да се конкурираме. Едно от условията бе да има внесен депозит от 3 970 000 лева. В 10.30 часа във вторник се установи, че само “Еврометал” е внесъл депозита по сметката на синдиците. Очакванията ни бяха до 12.00 часа в търга да се включи индонезийската фирма “Сигазко”. В 11.50 часа за голямо учудване се появиха представители на Параходство “Български морски флот”. Параходството участва в търга без депозит, тъй като задълженията на корабостроителницата към БМФ надхвърляли тази сума”, заяви Людмил Стойков. Кандидатът дори не представил и изискваната в меморандума декларация за намеренията, брой на работни места и запазване предмета на дейност. “Еврометал” е декларирал, че има намерение да изправи на крака корабостроителницата така, както това е станало със “Стомана”, до края на тази година да назначи на работа 500 - 1 000 работници, а през следващата те да станат 1 600. Спекулации били слуховете във Варна, че “Еврометал” кандидатства за корабостроителницата, за да я нареже на скрап. Не е сериозно да платиш над 3 милиона депозит и да нарежеш скрап за значително по-малка цена, заяви г-н Стойков.
В случай, че “Еврометал” спечели корабостроителницата, Консорциумът ще покани двама-трима съветника от чужбина, с които да постави на модерни основи корабостроенето. Такъв интерес имало от бивши клиенти на варненския завод.
В понеделник ще стане ясно дали БМФ ще плати цената за
корабостроителницата или “Еврометал” ще бъде поканен като втори кандидат за преговори. Юристите на Консорциума сега проверявали дали търгът е законен и ако има нарушения, ще обжалва.
Корабостроителницата е най-големият вътрешен партньор на “Стомана”, на която пернишката фирма ежемесечно е продавала от 3 до 5 хиляди тона ламарина и “Стомана” и занапред ще я разглежда като партньор.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система