Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.10.2004 г.
Тръгна делото срещу 24-годишен, заклал баща си с нож
С подписка граждани искат уволнението на общински шеф
295 нарушения констатира Инспекцията по труда през септември
Просветният министър чакан в Перник
Тръгна делото срещу 24-годишен, заклал баща си с нож
Любомира ПЕЛОВА
   В пернишкия Окръжен съд вчера тръгна делото срещу 24-годишния перничанин Петър Богданов, който на 19 май 2004 година закла собствения си баща в семейното жилище на ул. “Варна”. Граждански иск за 25 000 лв. предяви сестрата на обвиняемия Анжела Богданова, която бе конституирана от съда като граждански ищец и частен обвинител.
Според показанията на Богданова, между брат й и 60-годишния й баща непрекъснато избухвали скандали. На 19 май следобяд Петър, заедно с 36-годишния си приятел Росен Иванов и 15-годишния си племенник изпили бутилка “Пещерска гроздова” от 700 милилитра, за безалкохолно използвали бира. Късно вечерта тръгнали към къщата на Петър и пътьом купили още едно шише ракия и бутилка “Ариана”. Племенникът , който вчера също даде показания в съда, се прибрал. Росен и обвиняемият пийнали още малко в лятната кухня на двора и се разделили. Петър обитавал втория етаж на семейната къща на ул.”Варна”. Около полунощ тупурдия, крясъци, викове за помощ събудили Анжела. Тя излязла на стълбището и видяла окървавения си баща да се моли на Петър да го остави да отиде в Бърза помощ. След него вървял брат й с нож и продължавал да крещи. Заплашил сестра си, че ако не се махне и нея ще я постигне нещо лошо. Анжела се прибрала и извикала полиция и линейка. 60-годишният й баща успял да измине няколко метра по тротоара и издъхнал. Според медицинската експертиза, смъртта е настъпила от остра кръвозагуба, причинена от прободно-прорезна рана в областта на гръдния кош и проникване в левия бял дроб. Убиецът е използвал 30-сантиметров ловджийски нож.
Според съдебно-медицинската експертиза в кръвта и на убиеца, и на жертвата е имало по 0,84 промила алкохол, причиняващ леко до средно алкохолно опиване. Петър може да носи отговорност за деянието си.
Отсъствието на двама ключови свидетели отложи вчера четенето на присъдата за 8 ноември. За убийство на родител Наказателният кодекс предвижда до 20 години лишаване от свбода или доживотна присъда.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система