Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.11.2004 г.
Тройни живи вериги и днес ще спрат камионите
Връчват заповеди за освобождаване в “Арахни”
Конкретизираха обвинението срещу шефа на “Стомана”
Хванаха основен пласьор на дрога
Тройни живи вериги и днес ще спрат камионите
Любомира ПЕЛОВА
   Перничани не само няма да отстъпят от позицията си по отношение на прехвърления трафик на тежки камиони през града, но и я разширяват, стана ясно вчера.
Живите вериги вече ще са по два пъти на ден, в следобедните часове ще са тройни. Щафетната блокада включва вече Мало и Голямо Бучино, пернишките квартали Мошино и Изток. От утре може би към тях ще се присъединят и жителите на с.Драгичево, които до вчера даваха рамо на протестиращите от Княжево. Позицията им е обяснима - потокът от ТИР-ове и натоварени камиони от и към столичния квартал минава и през тяхното село и най-вече през кръстовището за селата Рударци и Кладница, което е взело десетки човешки жертви през последните години. Драгичево обаче е все пак част от община Перник, децата ни работят там, внуците ни живеят в Мошино, в Изток , учат в школата, край които минават опасните возила и ние не можем да останем безразлични към създалата се взривоопасна ситуация. Наистина София не е България, и в Пернишко живеят хора и никой няма право да застрашава животът им, заяви кметът Спас Спасов.
Няма да ни уплашат нито дъждът , нито студът , са категорични участниците в гражданското неподчинение. В неделя, въпреки проливния дъжд, те бяха на постовете си в късния следобяд.
Вчера сутринта в 10 часа живата верига на Камен мост в Мошино отново спря тежките камиони за половин час.
Така бе поставено началото на щафетната блокада на Перник, към която се включи и с.Голямо Бучино. Графикът за спиране на товарните возила бе обсъден късно вечерта в неделя между представителите на трите потърпевши населени места- Перник , Мало и Голямо Бучино.
Камионите бяха спрени най-напред от 15 до 15,30 часа в софийското село Мало Бучино. След тях щафетата поеха протестиращите от пернишкото Голямо Бучино. Последното гражданско неподчинение по график за деня бе на мошинци.
Ежедневно ще спираме за минимум три часа потока от натоварените ТИР-ове и камиони, са категорични хората от трите жилищни района. Щафетните блокади ще продължат докато камионите не изчезнат. Перничани не приемат правителствения вариант през града да минават пълните автомобили към Калотина и Видин, а през Княжево да вървят само празните возила.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система