Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.11.2004 г.
Жива верига спря движението по Е-79 край Драгичево
Учителите стачкуват днес, искат пари за образованието
Белодробната болница обжалва проверка
Фирми нарушават условията на труд
Жива верига спря движението по Е-79 край Драгичево
Любомира ПЕЛОВА
   Незабавна среща в транспортната комисия на Народното събрание поискаха от пернишките депутати вчера протестиращите граждани и членове на КНСБ на протестните действия край с.Драгичево. И ние сме граждани на България и искаме да се чувстваме като такива, а не като втора ръка хора, заявиха участниците в гражданското неподчинение, които затвориха за около половин час магистрала Е-79 на кръстовището между селата Драгичево и Рударци. Километрични колони от автомобили се образуваха в двете посоки. Ако проблемът с трафика на тежките камиони, преминаващи през села и квартали с над 40 000 жители не бъде решен разумно, ако не бъдат спрени посегателствата върху придобивките на хората на труда, в най-скоро време ще поискаме оставка на правителството, ще кажем нашето категорично “Вървете си!”, заяви лидерката на РКС на КНСБ в Перник Наташа Ангелова.
35 000 души чакат от 11 ноември насам някой от правителството и парламента да отговори на поставените от тях искания и въпроси. Правителството да престане да се прави на щраус, заровил главата си в пясъка, да излезе от позицията “не знам, не чух, не видях”, а да си свърши работата, заявиха категорично протестиращите.
В живата верига на магистралния път вчера се включиха и представители на транспортни фирми, металурзи, жители на селата Драгичево и Рударци. “Няма да позволим Перник да бъде превърнат в задния двор на София!” , “Искаме сигурност за децата ни!”, “Работа=пари=сигурност и спокойствие!” бяха част от лозунгите, издигнати от участниците в гражданското неподчинение.
Кметът на с.Рударци Симеон Павлов заяви: “Искам чрез медиите да заяви повече от категорично на столичният кмет Софиянски: “Ние не сме трета или четвърта категория хора! Не прехвърляйте проблема от болната глава на здравата! Нас с фалшивата си усмивка, г-н Софиянски , няма да ни купите. Елате тук на място и разговаряйте с нас , гледайки ни в очите, запознайте се с проблема на място, а не на чашка с министър Георги Петканов!”
Милен Миленов, собственик на транспортна фирма “Алматея Прима” ООД заяви, че по-дребните превозвачи са изправени пред фалит. Неадекватното решение на проблема с трафика на товарните автомобили, по начин , удовлетворяващ единствено и само 4 000 софиянци, разорява стотици фирми от Драгичево до Петрич и Кулата. Купили сме колите на лизинг, губим страшно много пари от обиколните маршрути, камионите се рушат от непригодните за тях четвъртокласни пътища. Няма да стоим със скръстени ръце и да гледаме как някой с лека ръка посяга на хляба на децата ни. Не ни принуждавайте да излезем със самосвалите на жълтите павета и да изсипем тонове баластра пред Народното събрание, се обърна риторично Миленов към властимащите.
Настояваме строителният министър Валентин Церовски да вземе решение за незабавния старт на изграждането на магистрала “Люлин”, а вицето Николай Василев да се извини публично за обидата, която нанесе на превозвачите, заявявайки , че тираджиите не познават своя народ, поискаха превозвачите. Твърдим, че именно ние сме част от този народ , а не юпито с бяла якичка, сменило Лондонското сити с жълтите павета на българската столица. Ние знаем по-добре от него какво ни боли, колко сме гладни, бяха категорични протестиращите. Те ще продължат да подкрепят живите вериги в Перник , защото веднъж завинаги трябва да стане ясно, че Е-79 е републиканска магистрала, а не столична улица, за да се разпорежда с нея Софиянски.
Сред участниците в синдикалния протест и живата верига край Драгичево вчера бе и Марин Маринов, синдикален лидер на превозвачите от община Земен. “Вародобив и кариери” е единственото работещо предприятие там , което храни семействата на над 100 работници. Продукцията ни , 80 процента от която се пласира предимно по строителните обекти в столицата, се оскъпява от допълнителните транспортни разходи и става непродаваема, заяви той пред “Съперник”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система