Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.12.2004 г.
110 години здравеопазване честваха медиците на Перник
Една четвърт от българите сядат на зъболекарския стол
Местната комисия по сигурност ще се отчита пред съветниците
4 години ще лежи “бизнесдама”, измамила 37 кандидат-гурбетчи
110 години здравеопазване честваха медиците на Перник
Ели СТОИЧКОВА
   С празнична конференция бе отбелязана в петък 110-тата годишнина от създаването на организирано здравеопазване в Перник. Честването бе инициирано от кмета на общината Антоанета Георгиева. Иска ми се да не гледаме на здравеопазването като на институция, реформа или заплата, а като на нещо, което се нуждае от много грижи, за да може склед това да ни се отблагодари, каза градоначалникът А. Георгиева пред присъстващите. Празникът бе почетен от секретаря по социалната политика при президента Николай Николов, началникът на сектор “Блнична помощ” в Министерството на здравепозването, зам-областният управител Методи Петров, директорите на Здравната каса в Перник и на Регионалния център по здравеопазване д-р Диана Йорданова и д-р Антоанета Григорова, председателите на регионалните съсловни организации, ръководителите на здравни заведения и медицински центрове.
Поздравителен адрес от президента прочете г-н Николов. Пернишкото здравеопазване е помогнало за опазването на живота и здравето на стотици работници и граждани. Много видни лекари са започнали пътя си от Перник. Градът е помогнал за оформяне на работническото здравеопазване в България, се казва още в посланието на президента. Чрез поздравителния адрес Георги Първанов пожела още на пернишките медици много нови професионални върхове, здраве и лично щастие.
Много известни български лекари са започнали професионалния си път от Перник, подчерта и Емилия Ташева от Министерството на здравеопазването. Тя допълни, че в болниците в града ни от години е обособена отлична школа за кадри и че са малко населените места в страната, които могат да се похвалят с толкова дълга история на здравепозването. По време на конференцията бяха отправени поздравителни адреси към медици ветерани. По-късно в стоматологичния център ЕО-Дент бя открита нова модерна операционна за лицево-черепна хирургия. При нужда там ще идват специалисти от Медицинска академия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система