Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.02.2005 г.
Следствието за убийството на Кристин-пред финал
Пернишки депутат ще слага ред в Парламента
Спряха наши сурвакари на словенската граница
Следствието за убийството на Кристин-пред финал
Любомира ПЕЛОВА
   Следственото дело за убийството на 17-годишния възпитаник на ПТГ “Юрий Гагарин” Кристин Емилов е на финалната права, съобщи окръжният прокурор Радка Петрова.
Както “Съперник” вече писа, психиатричната експертиза на обвинения за отнетия живот на момчето негов връстник Кристиян, е готова. Според столичните специалисти, тийнейджърът няма психични отклонения и е разбирал същността на деянието си, както и отговорността, която ще понесе при доказване на вината му. В момента, според окръжния прокурор, се довършват още 1-2 ДНК-експертизи, необходимостта, от които се е появила по време на предварителното производство заради намерени още две нови следи. От НИКК са уверили, че въпреки огромното натоварване, експертизите за пернишкия случай ще бъдат готови в срок. Предстои довършването на още няколко процесуални действия. Веднага щом се приключи с тях, следственото дело може да бъде затворено. Това най-вероятно ще стане в средата на този месец. Следващата стъпка е документацията да се внесе в прокуратурата за изготвяне на обвинителния акт.
Предстои ни трудна битка по това дело, но се надявам то да приключи с осъдителна присъда, заяви Радка Петрова. Окръжната прокурорка обаче не се наема с прогноза за размера на присъдата. За подобно деяние, извършено от непълнолетен, максималният срок за лишаване от свобода, залегнал в Наказателния кодекс, е 10 години.
Исканията на родителите на зверски убитото дете за смъртна или доживотна присъда, са нереалистични, тъй като законодателят е фиксирал в нормативната уредба друг срок за престъпление от непълнолетен, а служителите на Темида определят наказанията не водени от емоции и чувства, а единствено от правните норми, са категорични прокурорите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система