Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.03.2005 г.
Със свастики осъмнаха “изографисани” ромски офиси
“Гергьовден”: ОДС ще управлява страната след изборите
Пернишки таланти блеснаха в Черна Гора
Със свастики осъмнаха “изографисани” ромски офиси
Любомира ПЕЛОВА
   Офисите на ромските организации вчера осъмнаха като обект на отвратителна гавра. По вратите на РОС “Купате”, на читалище “Рома”, на сдружение “О романо дром” бяха изрисувани със спрей пречупени кръстове, лозунги от рода на “Мангалите на сапун”, абревиатурата на най-страшната хитлеристка организация - SS. Най-грозни са били издевателствата,на които анонимните засега хулигани, са подложили офисът на РОС “Купате”. Когато лидерът на структурата Методи Стоилов влязъл сутринта в помещението, го лъхнала вонята на урина, тъй като нашенски скинари използвали офиса на ромската организация за тоалетна. И всичко това - в Международния ден на борбата срещу расизма...
Според Исай Йосифов, някой се опитва да сплаши ромите, които наскоро обявиха , че се обединяват и няма да позволят повече който и да било да ги консумира по избори. Досега всяка политическа сила заиграваше с малцинствените групи, обещавайки им “светло бъдеще” и веднага след финала на изборната кампания, без значение дали е кметска или парламентарна, забравяше дадената дума. Сега ромите, които са в най-неоправдана позиция от всички етнически малцинства и нямат нито един решен проблем - нито по отношение на жилища, нито по отношение на работа, нито по отношение на образование, се канят да издигнат свои представители в парламента, които да търсят адекватното им решение. Това явно не се харесва някому, което обяснява вчерашната гавра.
Добре, че поне не са разбили офисите и да поломят всичко вътре в тях, коментираха вчера ромските лидери. Грозните надписи стояха до късно вечерта по вратите, видя “Съперник”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система