Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.04.2005 г.
13 вагона похитени от движещ се товарен влак
КАТ погва шофьорите за застраховки и аптечки
Откриха с куршум в главата изчезналия офицер от Перник
13 вагона похитени от движещ се товарен влак
Ели СТОИЧКОВА
   Роми откачиха от движещ се товарен влак 13 вагона със скрап, за да ги разтоварят. Инцидентът станал миналата вечер в района на пернишкия квартал Цалева круша по жп-линията от столицата през Волуяк. Мургавите спецове действали толкова ловко, че машинистите въобще не разбрали за случилото се.
Товарната композиция се движела от гара Разменна за Перник - Разпределителна. По принцип в участъка край Цалева круша скоростта е изключително ниска, тъй като често роми барикадират линията с различни препятствия и принудително спират композициите. Бавната скорост обаче дала възможност на апашите да се качат на влака и да откачат по-голямата част от вагоните. Докато те разтоваряли старото желязо, композицията продължила пътя си. Далаверата лъснала, когато машината и останалите един-два вагона пристигнали на гара Разпределителна. Изумените железничари установили, че 13 вагона ги няма. Започнало масирано търсене, което продължило четири часа и усилията на търсещите се увенчали с успех чак към 22 часа. През това време движението по това трасе е било спряно. Когато пристигнали в района на Цалева круша, там вече било пусто, като вагоните били отворени, а част от старото желязо липсвало.
Проблемът с извозваната скрап по линията през Волуяк е от години, но за първи път се случва да бъдат откачени вагони от машината. БДЖ има висока степен на осигуряване на движението и рискът е сведен до минимум, но при подобен случай все пак има възможност по същата линия да бъде пуснат друг влак и тогава не се знае какви ще бъдат последствията, може да се стигне до трагедия, казаха железничари.
Методите за кражба на скрап в този район са различни. Един от тях е да се правят изкуствени барикади на линията. В неделя на същото място товарен влак беше спрян пред натрупани траверси и част от товара му беше свален. Друг метод е да се задейства блокиращата спирачка, намираща се между вагоните.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система