Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.04.2005 г.
Полицията разби рекетьорска група, действала в Перник
Съдят столичанин за трафик на хора
"Мини Перник" в ликвидация
Полицията разби рекетьорска група, действала в Перник
   Рекетьорска група, извършвала “услуги” за събиране на дължими суми, бе задържана при ювелирна акция на РЗ БОП - Перник и НС БОП в пернишкия квартал Мошино на обяд вчера. Баретите изненадали Рангел Рангелов - Кърпата и Венцислав, на когото се знае само първото име, в момент, когато прибирали сума от 500 лева от перничанин, когото изнудвали от известно време. Банкнотите били предварително белязани, каза директорът на РДВР полк. Тодор Илиев.
Кърпата и Венцислав, който е жител на столицата, изнудвали потърпевшия от известно време. Първоначално му поискали сумата от 2000 лева, след това от 1000 лева, като се уточнили остатъкът да бъде внесен след няколко дни. Човекът обаче обяснил, че има финансови проблеми и помолил да даде само 500, а за останалите да почакат. Двамата се съгласили и насрочили среща за 12.30 вчера в кафенето, намиращо се на светофарите до Младежкия дом в квартал Мошино. Полицаите обаче им устроили клопка и щракнали белезници около ръцете им. Въпреки че служителите на реда се представили по надлежния ред, Рангелов оказал съпротива. И двамата не били въоръжени, но у Кърпата, който е бивш джудист, била открита служебна карта, според която той е член на Съюза на българските командоси.
Потърпевшият е най-обикновен човек. Работи в предприятие в Перник, не разполага с много пари, няма дори фирма. Семеен е, има деца, каза началникът на РЗ БОП полк. Роберт Петров. Човекът отрекъл, че дължи пари на когото и да било.
Това не е единичен случай, наблюдаваме тези лица от доста време, той като са криминално проявени и ги водим като оперативно интересни лица, каза директорът на РДВР полк. Тодор Илиев. От полицията уточниха още, че двамата били известни като хора, които срещу заплащане уреждали всевъзможни проблеми, включително такива с имоти, наследство, заеми и други. За достоверност, че дейността им е законна, показвали на клиентите си картата на Съюза на българските командоси. Все още не е ясно как този документ е попаднал у тях. Това полицията тепърва ще изяснява. За услугата си начислявали огромни проценти. Органите на реда ще проверяват и дали двамата работят самостоятелно, или има човек над тях. Независимо от резултата, начинът, по който работят, говори за организирана престъпност, категоричен е полк. Петров.
На мястото на задържането вчера имаше счупени стъкла, а около кафенето се беше събрала огромна тълпа зяпачи. Множеството набюдаваше как униформените служители разпитват двамата задържани и снемат отпечатъци. На базата на данните, които сме събрали на мястото, и с белязаните пари ще им повдигнем обвинение, каза директорът на РДВР - Перник, полк. Илиев, който лично присъстваше на мястото. Той обясни, че огледите продължават и може да бъдат събрани още улики за дейността на двамата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система