Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.04.2005 г.
Бандити плачат в съда, били тежко болни
Меглена Кунева води царската листа
Столична фирма ще спасява радомирската “Радиус R”
Бандити плачат в съда, били тежко болни
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишкият окръжен съд вчера уважи иска на Окръжна прокуратура и постанови постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за закопчаните миналата седмица рекетьори - 39-годишния Рангел Рангелов, по-известен с прякора Кърпата и авера му - 34-годишния Венцислав Иванов. Рангелов е перничанин, но и двамата обвиняеми са с постоянно местожителство в столицата.
За парична гаранция или домашен арест пледираше адвокат Александър Александров , поел защитата на двамата. Според него и Рашо, и Венцислав били в изключително тежко здравословно състояние. След побой, нанесен от хората на Кирил Киров-Японеца, Кърпата останал с едно око, изпитвал силни болки и бил на път да ослепее и с другото. Според експертно заключение, издадено от ТЕЛК, Иванов пък бил с над 70 процента инвалидност заради хипертония , бъбречни проблеми, диабет. Яките момчета, заловени в момент на получаване на откуп от 500 лв, вчера плачеха пред съда, искайки по-лека мярка за неотклонение заради болежките си. Съдия Ваня Шкодрова обаче бе безкомпромисна и ги остави в заключени в ареста, уважавайки мотивите на окръжния прокурор Пламен Найденов. Според него, двамата са извършили тежко умишлено престъпление по чл.314 ал.2 от Наказателния кодекс и съществуват основателни предположения да се укрият и да извършат друго сериозно нарушение на законовите разпоредби.
Решението на Пернишкия окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Софийски апелативен съд. Ако жалбата, която адвокат Александров заяви, че ще подаде, бъде уважена, делото ще се гледа на 20 април, стана ясно вчера.
Рангелов и Иванов бяха аретувани заради изнудването, на което е били подложени бригадирът и шефът на една от перниките строителни фирми. Поръчката била възложена на рекетьорите от работник в дружеството, който от дълго време не получавал заработките си. Според запознати, строителят имал да взема около 2000 лв - парите, заради които са били подложени на тормоз бригадирът и управителят на фирмата. Най-накрая било постигнато споразумение работникът да получи чрез Рашо и Венци 500 лв. След сигнал в РДВР за тормоза и заплахите, включително и към семействата на рекетираните, Кърпата и Иванов бяха закопчани при зрелищна акция в кафене пред кв.Мошино.
Рангел Рангелов няма нито една влязла в сила присъда и до момента съдебното му досие е чисто. Не така стои въпросът с Венцислав Иванов. Неговите присъди са многобройни. Престъплението, заради което бе арестуван миналата седмица, е извършено в момент, в който все още не е бил изтекъл тригодишния му изпитателен срок по присъда за кражба. Ако бъде признат за виновен по обвинение за рекет, заедно с новата, той ще трябва да излежи и старата присъда.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система