Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.04.2005 г.
Шофьорът на Фатик намерен мъртъв село Душинци
Ученици се биха и клаха в центъра
Закопчаха дилъри с 300 дози хероин
Шофьорът на Фатик намерен мъртъв село Душинци
   Откриха мумифициран трупа на шофьора на Филип Найденов - Фатик в брезнишкото село Душинци в събота, съобщи директорът на РДВР полк. Тодор Илиев. В главата на 42-годишния Румен Желязков - Жабата от София е намерен куршум. Според първоначалния оглед, става дума за самоубийство. Полицията обаче ще работи по всички възможни версии. Не се изключва вероятността и за инсценировка, тъй като Желязков е единственият свидетел по делото за убийството на Фатик.
Тялото било открито в една от стаите на кирпичена къща в махала Паунова. Вилата била собственост на приятел на Жабата, двамата живеели наблизо в столичния квартал Люлин. Преди три години Желязков прекарвал багаж на приятеля си и знаел къде е къщичката. Собственикът пък я посещавал само през топлите месеци. Цяла зима не бил стъпвал в Брезнишко. Чак в петък собственикът решил да навести имота си и с ужас забелязал там трупа на 42-годишния си съгражданин. Тялото било мумифицирано и променено до неузнаваемост, затова шашардисаният човек първоначално не го разпознал. Той веднага се обадил на кметския наместник, който пък от своя страна позвънил в полицията. Пристигналата оперативно-следствена група, в която са били включени шефът на служба “Полиция” към РДВР пол.Георги Стоянов и следователката от Окръжната следствена служба Маруся Йорданова установили, че в зловещата находка няма документи за самоличност. Жабата не е бил обявяван за общодържавно издирване, което допълнително затруднило работата по установяването на самоличността на трупа. Идентифицирането станало след разпит на собственика на паянтовата кирпичена къща. Стопанинът обяснил пред органите на реда, че от месеци не е виждал Желязков. Той нито му е искал ключ от вилата, нито го е уведомявал, че има намерение да преспива там.
В стаята царял пълен хаос. Навсякъде личали следи от стрелба. Експертите са категорични, че е стреляно от вътре навън, като параболите съответстват на мястото, където е намерен трупа. Първоначалните предположения са, че Желязков е стрелял сам. Целел се е в наредени по рафтовете бутилки, пробойни са открити още в стъклата и по стените. Намерени са 13 гилзи. Единият от куршумите е открит в дясното слепоочие на 42-годишния мъж. До трупа лежал стар немски пистолет “Парабел” с още един куршум в цевта. Оръжието има идентификационни номера, сега експертите проверяват чия собственост е той. Въпреки хаоса, в стаята не са открити следи от борба. По тялото нямало следи от насилие и други видими наранявания. До трупа имало изпито шише с уиски и предсмъртно писмо с дата 19 януари. Според добре информирани източвици, в него застреляният се прощавал с жената, с която от 15 години живеел на семейни начала и 10-годишното дете, което имал от нея. Според друга информация се прощавал със самия себе си. Следовател Маруся Йорданова заяви само, че в писмото става дума за безкрайно личви неща. До трупа имало и брой на в. “Труд” с дата 18 януари. Предполага се, че смъртта е настъпила на 19 януари. Заради страшните студове след това обаче престоялото три месеца тяло не се е разложило, а се мумифицирало. Това е и времето, което съвпада с изчезването на Желязков. Никой не е обявявал изчезналия за общонационално издирване. Частно разследване е предприела само жената, с която живеел на съпружески начала. При разпита завчера тя е обяснила, че напоследък двамата имали проблеми, но според нея те не били чак толкова големи, че да го провокират да посегне на себе си. Признала, че в средата на януари двамата се скарали и той си тръгнал разсърден. Тя обаче до последния момент се надявала Румен да се върне в семейното гнездо. Желязков бил прекъснал всякакви връзки с роднините си. От 15 години той не контактувал с майка си. С брат си се чувал на няколко месеца веднъж по телефона. Напоследък обаче не бил звънял.
Има няколко въпросителни, които експертите трябва да изясняват тепърва. Сред тях е конкретният мотив за самоубийството. Не се знае още как Желязков е пристигнал в Душинци. Наколо нямало автомобил, с който мъжът евентуално да е пътувал. Нищо подозрително не са видели и жителите на съседните къщи. Никой от тях не си спомня да е чувал изстрели в средата на януари. Кирпичената къщичка била отдалечена от центъра на Душинци, значителни разстояния я делели и от съседните сгради и дворове. Според резултатите от направената аутопсия, 90 процента е сигурно, че смъртта е причинена от огнестрелната рана в дясното слепоочие. Проверява се и дали изстреляните патрони, както и намерените гилзи съвпадат с параметрите на стария “Парабел”. Уточнява се и чие е оръжието, с което е извършена стрелбата и евентуалното самоубийство. Експертите са категорични, че всички открити досега следи говорят,че Жабата сам е посегнал на себе си, но имат намерение да изясняват всички възможни версии, включително и убийство, тъй като трупът е на най-важния свидетел по делото за убийството на Фатик. При огледа в къщата няма открити други отпечатъци, освен тези на Желязков.
Филип Найденов - Фатик бе разстрелян показно на 19 август 2003 година, докато пътувал със сребристия си “Мерцедес S 600”. Возилото било управлявано тогава от Румен Желязков, който бил ранен тежко, но по чудо оцелял. Луксозният автомобил се движел по бул. “Гоце Делчев”, но на кръстовището с бул. “България” се наложило да спре на червен светофар. Докато чакали смяната на сигнала, били застигнати от тъмен “Фолксваген голф” с четирима маскирани, които започнали стрелба с автоматично оръжие. Изстреляни са поне 30 куршума, като попаденията в Мерцедеса били поне 20. В този град от куршуми Фатик бил убит на място, но Румен оцелял и въпреки раните, успяла го откара в болницата. Предполага се, че нападението е заради разчистване на сметки на наркопазара. Нападателите обаче не са открити и досега. Жабата работил за Фатик в продължение на четири години, като има съмнение, че също имал дял в престъпния бизнес.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система