Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.04.2005 г.
Искат нова експертиза за изнасилено 13-годишно дете
Дилърите, пипнати с 300 дози остават в ареста
Търсят дом за висше училище
Искат нова експертиза за изнасилено 13-годишно дете
Любомира ПЕЛОВА
   Неочакван обрат претърпя делото срещу 29-годишния радомирец Юлиян Йорданов, който е обвинен за изнасилването на 11-годишно момиче от родния му град. Пледоариите на обвинението и защитата минаха на 14 април, вчера трябваше да бъде произнесена и присъдата. Вместо това изненадващо председателят на Окръжния съд Петър Михайлов съобщи, че делото не е изяснено напълно от фактическа страна и отмени произнесените вече пледоарии.
Назначена бе тройна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на пострадалата от насилието. Изследването бе възложено на специалисти от псхиатричното отделение на МБАЛ “Рахила Ангелова”. До 19 май те трябва да станат готови с резултатите за здравословното състояние на девойчето.
Грозният инцидент, за който Юлиян бе изправен пред съда, е станал на 6 юли 2003 година. Обвиняемият, който е женен, с две деца, според показанията на изнасилената, отдавна я задявал. На фаталната за нея дата я заплашил с физическа разправа, отправил закани за насилие и към цялото семейство на момичето. Уплашено, то приело покана за разходка до местността “Манастирчето” с кола, в която освен нея и Юлиян пътували още двама души-техни приятели. Йорданов отмъкнал на черен път малката и я дефлорирал. Предупредил я, че ако се оплаче ще унищожи цялото й семейтво, а нея ще продаде в циганската махала.
Според пострадалата, от страх тя близо месец не казала нищо на семейството си. Едва по-късно споделила с баба си и майка си и лъснала грозната истина. След подадената жалба в РПУ-Радомир, Юлиян бил задържан в ареста.
Коренно противоположна е версията на обвиняемия и неговите близки - свидетели. Момичето се държало арогантно, пиело, пушело, въпреки невръстната си възраст, до късно нощем висяло по кафетата. Имало значително по-голям приятел и за мнозина в града не било тайна, че напоследък и спяла с него.
Юлиян имал прегрешения в миналото, осъждан е четири пъти, лежал е и в затвора в Бобов дол. Сега обаче има семейство и думите му е сложил черта на престъпленията. Не бих посегнал на дете, колкото и разпасано да е поведението му, още повече, че мнимата изнасилена е малко по-голяма от дъщеря ми, заяви пред съда Йорданов. При разпитите нито един от свидетелите не потвърди обвинението за отправяните
заплахи, посоченият като шофьор на “черно такси” свидетел отрече да е возил такива пътници на въпросния юлски ден. Не са разпитани и други свидетели от града-бармани и сервитьори, които биха могли да докажат несъстоятелността на обвиненията на момичето. Особено важен е фактът , че гинекологичният преглед на момичето е извършен чак на 18 август 2003 г. и специалистите не могат да се произнесат категорично за точното време на дефлорацията. Според тях това е станало 2-3 седмици преди прегледа, сиреч в началото на август или края на юли, а не в началото на месеца, както твърди девойчето.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система