Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.04.2005 г.
Френската мотриса направи първия си курс
Радомирски шивачки три месеца без заплати
Перник подписа с Европа
Френската мотриса направи първия си курс
Станислава БОЯНОВА
   Влакът “Желание” демонстрационно премина вчера през пернишката гара, точно в 13.30 часа. По стара българска традиция той закъсня с 20 минути. От понеделник до събота превозното средство ще работи по линийте - Бургас - София - Кюстендил и Кюстендил - София - Бургас.
Според народната поговорка всяко удоволствие се заплаща, така ще бъде и с луксозния френски влак за който билетът от Перник до София ще струва 4 лв. в едната посока. В момента перничани за същия маршрут плащат 1.70 в обикновенните мотриси.
Влакът “Желание” за София ще тръгва от Перник в 16.44 часа, в столицата ще пристига 17.22 часа. В обратната посока за Кюстендил той ще пристига в Перник в 13. 10 часа.
Пътуването от Перник до Бургас ще струва 16,80 лв. Досега нашенци пътуваха с прекачване от столицата за 14,30 лв. Френската мотриса ще изминава разстоянието до морския бряг за около 7 часа. Удобство за пътуващите в нея е краткия престой по гарите. Средно той ще е около една минута. Единствено на столичната гара ще има осемминутна пауза. За бъдещите пасажери влакът, наречен не случайно “Желание”, предлага едно удобство - от Кюстендил или от морския бряг към града под Хисарлъка ще се пътува без досегашните досадни престои и прекачвания. При това ж.п.-трасето е през Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Ямбол , което прави още по-удобна дестинацията, тъй като спестява време.
Вчера от първия демонстрационен курс на френската мотриса се възползваха малчугани от Кюстендил, които се повозиха без пари от столицата до родния край.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система