Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.05.2005 г.
Боен арсенал откриха жандармеристи и полицаи от РДВР
Гергьовденски празненства в Пернишко
Колела и мотори шашкат шофьори
Боен арсенал откриха жандармеристи и полицаи от РДВР
Любомира ПЕЛОВА
   Най-големият боен арсенал бе открит и иззет на 5 май в Перник при съвместна акция на РДВР и екип на НС “Жандармерия”, ръководен от зам.директора на структурата полк.Севделин Букович.
В къща в с.Голямо Бучино и апартамент в кв. Изток, собственост на 34-годишния Росен Деянов, са иззети пет пушки -бойни и ловни , два пистолета, тротилова шашка и около 5 000 боеприпаса. Голяма част от патроните не кореспондират с откритото огнестрелно оръжие, поясни директорът на РДВР полк.Тодор Илиев. Сред боеприпасите има дори такива за картечница. От години в цяла България не е намирано на едно място такова голямо количество оръжие и патрони, поясни полк. Букович. Според него задържаният в ареста на 2 РПУ Деянов е дал абсолютно несериозни обяснения за открития боен арсенал, включващ бойна карабина, пушка с оптически мерник “Мозберг”, гладкоцевна пушка-помпа, рязана пушка, каквато използува италианската мафия и две ловни пушки, газов и боен пистолет. Според полицаи и жандармеристи, легално биха могли да се купят само ловните оръжия. Боеприпасите, пушките и пистолетите са били укрити в стопанска постройка и жилищните помещения на 34-годишния перничанин.
Акцията е извършена по сигнал, но Росен Деянов е бил поставен под наблюдение от полицаи и жандармеристи десетина дни.
В момента се извършват експертизи на находката, уточняват се начините за придобиване на оръжието и боеприпасите, уточни полк.Букович. Няма начин повечето от тях да бъдат придобити по законен начин.
Същият ден, пак по сигнал, жандармеристи и пернишки полицаи са извършили проверка в кв. “Изток” , собственост на пернишка фирма, но отдаден под наем на частно лице. Според запознати, става дума за жител на с.Студена. При претърсването са намерени части от автомобил “Мерцедес” 300Е. Иззети са двигател, гуми, предна престилка, калници и др. В момента вече се извършват експертизи, които трябва да докажат дали намереното е само от един автомобил или има части и от други леки коли. Проверява се и дали разглобеното возило не е откраднато и обявено за общонационално издирване. Издирва се наемателят на помещението.
Екипът на НС “Жандармерия”, ръководен от зам.директора полк.Букович остана в Перник до края на празничните дни и помага в осигуряването на реда и безопасността в региона и по международната магистрала Е-79.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система