Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.05.2005 г.
Г. Първанов прекрачи прага на родното си училище след 33 г.
Започна работа Районната избирателна комисия
Жена загина под колелата на влак
Г. Първанов прекрачи прага на родното си училище след 33 г.
Станислава БОЯНОВА
   Президентът Георги Първанов, след 33 години се върна в родното си училище в Перник. Той е възпитаник на 5-то СОУ “П.Р.Славейков”, което вчера навърши 50 - годишен юбилей. Сред гостите на тържеството бяха областният управител Димитър Колев, председателят на ОбС Добри Митрев, зам. кметът Зоя Асенова, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ахинора Куманова, лидери на политически партии и директори на училища.
50 - госдишната ни история не е дълга, но достатъчна, за да можем с гордост да заявим, че пътят, който сме изминали е извървян достойно с много труд и обич, с преденост и себераздаване. Началото на школото е поставено на 20 август 1955 година, като основно училище, а 20-години по-късно през 1975 год, се нанася в сегашната си сграда. През 1992 год. училището се преобразува от основно в средно общообразователно, а месец май 1996 година му се дава името “Петко Рачов Славейков”.
Над 600 ученици са тази година, те се обучават от 50 учители, каза директорът на школото Георги Стоянов.
За празника на училището ОбС подари иикона на покровителя на град Перник “Св. Иван Рилски”, 50 книги дариха от пернишката организация на БСП, издателство “Просвета” дари техника за компютърния кабинет, дружество “Знание”-фотоапарат, а бившият възпитаник на училището Богомил Арсов подари герба на Република България.
В поздравителното си слово президентът изказа и своята благодарност към своята първа учителка Иванка Нанова. Той сподели, че е бил единствения, който е нямал предучилищна подготовка, за да навкса преднината на своите съученици, тя му е помогнала. Георги Първанов поздрави поименно всички свои учители. Той заяви, че в днешно време учебниците по история наблягат повече на фактите, отколкото да се обмислят събитията. Първанов сподели, че по негово време система на образование е била много добра. Тя по нищо не е отстъпвала на европейския тип образование. Тогава имаше не само добро образование, но и дабро възпитание.
След тържеството представители на последния випуск, заедно с Георги Първанов вчера сложиха основите на новия училищен парк със засаждането на две фиданки.
Тенис маса, екипи и карти по история подари на своето училището президентът.
С тържествен концерт, изнесен от възпитаниците на СОУ”Петко Рачов Славейков, в ОДК завърши празника.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система