Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.06.2005 г.
Политически интереси стоят зад мръсната компроматна война
Деца сътвориха най-дългата рисунка
Радомирска и Пернишка община спорят с Енергото
Политически интереси стоят зад мръсната компроматна война
Любомира ПЕЛОВА
   В медиите изтече толкова обемна и многопосочна информация, че аз се чувствам длъжен да взема думата и да защитя не само своето име, но и авторитета на общинската управа и на политическата сила, която представлявам в нея, заяви на специална пресконференция вчера временно отстранения по решение на съда зам.-кмет Симеон Симеонов. Той бе задържан за 72 часа на 27 май при акция на ДНСП след тъжба за искан подкуп от частния превозвач Ангел Гайдаров, извършващ специализиран превоз по линията София - Кладница.
Най-напред искам да уточня, че срещата между мен, Горолов и Гайдаров беше от частен характер. В мое присъствие не е коментиран проблем по отношение на работата на фирмата му “АПИПИ - Транс” , нито пък е обсъждано евентуалното спонсорство за Коалиция на розата. Няма да повтарям всички подробности, изнесени вече пред медиите от Велко Горолов. Ще се спра само на някои моменти, които ми дават право да твърдя, че става дума за добре подготвена политическа акция, разработена с активното съдействие на едно бивше ченге от УБО, какъвто е Гайдаров.
Първото логично питане е защо при сключени договори с 43 транспортни фирми и еднолични търговци, нито един не се е оплакал, че е рекетиран, освен въпросния превозвач, след като неговият договор с нищо не се отличава от останалите?
Не е ли малко странен и фактът, че арестът стана в деня, в който ОДС откри официално предизборната си кампания в столицата и в навечерието на старта й в Перник?
Не е ли съмнителен и изключителният интерес, който от февруари насам Гайдаров проявява към моята личност и настоятелно именно той , а не аз, търсеше и настояваше за контакти, какъвто беше и случаят на 27 май?
Търси се отговор и на въпроса кого дразни фактът, че аз и Велко Горолов, който е съветник от ляво ориентирана политическа сила, но гласува в ОбС със СДС и е мой предшественик като зам.-кмет работим добре и между нас съществува много добра приемственост?
Заслужава размисъл и още едно обстоятелство - Гайдаров покрива със специализиран превоз две линии - София-Кладница и Люлин-Дивотино-София. За да ограничи този вид транспорт, още миналата година общинската администрация започна кампания за утвърждаване от Републиканската комисия на нова транспортна схема. За отделните линии, в това число и кладнишката, ще бъде обявен конкурс.
Държа още веднъж да подчертая, че в мое присъствие нито са водени разговори за спонсорство, нито са предавани пари. Следи от белязани банкноти и прословутите 1 500 лв бяха намерени единствено у Горолов. Моите натривки са чисти - това показа и експертизата, каза зам.-градоначалникът.
Според него, необяснимо е защо когато става дума за висш общински служител, кметът на общината не е информиран за задържането му, а научава половин денонощие по-късно от странични източници за случилото се. В същото време в местна електронна медия “сензационната” информация за ареста е подадена още почти в тъмни зори от централата на БСП, поясни Симеонов вчера.
Той е категоричен - невинен съм и съм въвлечен в умишлено инспириран политически скандал. Симеонов уточни още, че сам, още на 27 май вечерта, чрез адвоката си, е подал молба за отпуск като заместник-кмет , докато името му бъде изчистено от петното, което тежи не само върху него, но и върху синята управа на общината и политическата сила, която представлява. Той не крие обаче, че ще продължи да участва активно в предизборната кампания на ОДС, тъй като оттеглянето от обществения живот би означавало да приеме вина, каквато всъщност няма.
Ако кметът Антоанета Георгиева и общинското и национално ръководство на синята партия преценят, че трябва да бъда отстранен от длъжност и дори да бъда изключен от редовете на СДС, аз ще приема това решение, защото доброто на Перник и на моята партия стоят над личните ми интереси, заяви още Симеон Симеонов.
В нормалните европейски държави в аналогични ситуации първо се доказва вина и тогава съдят когото и да било за деянията му, бе категоричен още той.
В петък ще се състои съдебното заседание на Софийския апелативен съд, на което той ще обжалва решението на Софийски градски съд за временното му отстраняване от управата на общината и мярката за неотклонение.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система