Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.06.2005 г.
“Черни таксита” съсипват официални превозвачи
Намалява безработицата в Пернишка област
Освобождават живеещи в странство от здравни вноски
“Черни таксита” съсипват официални превозвачи
Любомира ПЕЛОВА
   “Черните” таксита съсипват лицензираните превозвачи от Община Радомир. Частните автомобили припокриват линията Радомир- Перник- Радомир от години, извършвайки услугата на цената на билета за обществения транспорт. При това го правят без всякакви притеснения. Публична тайна е и от къде тръгват “черните” таксита, коя е крайната ми спирка. Оторизираният орган, който би трябвало да сложи край на това явно нарушение на нормативната уредба обаче не е наказал нито един нелегитимен превозвач, твърдят радомирци.
Чашата на търпението преля и представители на общинското предприятие “Пътнически превози” и ЕТ “Божилов” потърсиха помощта на кмета на общината инж. Златко Стойчев.
На официална среща вчера, инициатор за която бе градоначалникът, тежкият проблем бе поставен за обсъждане, коментирани бяха пътищата за решаването му. Кметът Стойчев се ангажира да потърси официално съдействието на РДВР и ДАИ, за да бъдат спрени нелегитимните превозвачи, които нанасят сериозни икономически щети на законните транспортни фирми, приходи от които влизат в общинската хазна. Подкрепа им оказват и официалните таксиметрови превозвачи в общината, които също губят от дейността на незаконните возила.
В Радомир отдавна се говори, че петнадесетината частни автомобила, въртящи “черни” курсове между двата общински града, развиват незаконния си бизнес безнаказано, тъй като официално се покровителстват от отговорен общински чиновник. Това е причината и борбата с тях засега да е с нулев резултат, споделили с кмета представителите на “Пътнически превози” и ЕТ “Божиилов”, научи “Съперник”.
На срещата вчера е постигната договорка да бъдат уеднаквени от 1 юли ученическите карти за двете фирми, да бъдат отворени и заключените тоалетни на радомирската автогара, които в момента създават неудобства на пътниците.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система