Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.07.2005 г.
Сарафски документи решават изхода на дело за откуп
“Тролейбусни превози” трябва да си плаща тока
Пернишкото “В и К” - данъкоплатец на 2005?
Сарафски документи решават изхода на дело за откуп
Любомира ПЕЛОВА
   Двама пернишки рекетьори вчера за пореден път бяха изправени пред Темида. Срещу 45-годишния Боян Томанов и 33-годишния Георги Георгиев е повдигнато обвинение, че на 30 септември 2004 година, с цел да набавят за себе си и другиго имотна облага, са принудили перничанина Емил Ангелов да им даде 1 600 лв.
Предисторията е тривиална. Изчезва лекият автомобил на Ангелов и за да му бъде върнат, се иска откуп.
Возилото - “Фолксваген Голф” е “потънало” на 14 септември. Собственикът му алармира ограните на реда и колата е обявена за общодържавно издирване. Няколко дни по-късно, в централно пернишко заведение до Емил се приближава Томанов и му предлага да помогне в откриването на Голфа, но не безплатно, разбира се. Цената на “услугата” била фиксирана на 1 600 лв. Ангелов е предупреден, разбира се, че ако откаже, автомобилът ще бъде разглобен и продаден на части.
Притесненият собственик на Голфа приема офертата, но алармира и РДВР за рекета, на който е подложен. По съвет на антимафиотите, той събира 1 400 лв., номерата на купюрите са описани предварително от служителите на реда и откупът е предаден на Томанов на 30 септември 2004 г. Същата вечер Ангелов си “намира” Голфа цял и невредим, паркиран в района на спирка “Метал”.
При проследяване на водените по мобилен телефон разговори от Боян Томанов, следователи и полицаи стигат до съучастника му Георги Георгиев. При обиска у него били намерени част от описаните банкноти. Обвиняемите твърдят, че въпросните пари са дошли у тях от пернишко бюро, в което обменили валута.
Вчера съдебният състав насрочи ново заседание за средата на септември, когато от сарафското бюро трябва да бъдат представени преписи от дневника за валутните операции, извършени на 30 септември м.г. В тях би трябвало да фигурират и единните граждански номера на обменялите чужди пари същия ден. Това е единственият начин категорично да бъде потвърдена тезата на обвиняемите за произхода на белязаните пари. Въпросните документи бяха поискани още за миналото съдебно заседание от прокурор Пламен Найденов, но сарафите вчера бяха приложили само препис от касовата книга.
Лишаване от свобода от 2 до 10 години грози подсъдимите, ако бъдат признати за виновни.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система