Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.07.2005 г.
Бременна перничанка пометна, обвинява полицията за аборта
Т. Калканова: Над 1,2 млн. лв. за ремонт на пернишки школа
Започва второто записване след седми клас
Бременна перничанка пометна, обвинява полицията за аборта
   Военна Прокуратура разпореди проверка за правомерността на действията на органите на РДВР - Перник при ареста на Райко Кръвта и Кръстьо Кръстето в заведение “Елит” в квартал Изток. Проверката е провокирана от три жалби, подадени във Военна Прокуратура от три бременни перничанки, които пиели кафе в заведението по време на задържането. В техните молби е посочено, че арестът е направен показно и за сеир на околните, без да се мисли, че могат да пострадат невинни. Те самите са били страшно уплашени и са преживели стрес, който би могъл да навреди на здравето им, се твърди в документите. В заведението е имало и четвърта бременна жена, която обаче не е подавала оплаквания. Две седмици по-късно една от жалбоподателките - Иванка Чакова /22 г./ е направила спонтанен аборт. Операцията в кафе “Елит” е проведена в съответствие с вскички правила, никой не е притеснявал намиралите се вътре бременни жени, каза вчера началникът на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност” майор Роберт Петров.
Към 15 часа на 6 юни седяхме с моя приятел в кафе “Елит”. С нас бяха Десислава Георгиева /23 г./ и Капка Асенова /30 г./, които също са бременни. Изведнъж вратата се отвори и влязоха маскирани полицаи. Те извикаха: “Полиция! Никой да не мърда!” Бяха общо около десетина, единият насочи към нас пистолет, разказва Иванка Чакова. Първоначално помислих, че това е шега, но чух, че Деси пищи и аз също се разплаках. Обяснихме, че сме бременни, но никой не ни обърна внимание. На пода имаше легнала по корем друга бременна жена - Христина. Ние не лежехме на пода. След това дойде шефката на заведението и каза, че вътре има бременни и ни изведоха през задния вход. Беше наистина страшно, каза още Иванка. Още докато бяхме вътре разбрахме, че искат да арестуват двете момчета на съседната маса. Познавам Райко и Кръстьо само по физиономия. След напускането на заведението Иванка и приятелките й останали наблизо до 16.30 часа, а после тя отишла да вземе племенницата й от детската градина. Вечерта прокървила и била откарана в столичната болница “Майчин дом”, където била включена на системи, след това била освободена от лекарите. На 20 юни трите решили да подадат жалба във Военна прокуратура. Малко по-късно Иванка се почувствала зле и отново била откарана в болница, където обаче загубила бебето. Можеше арестът да бъде извършен по съвсем различен начин, а не да се прави сеир на хората, завърши разказа си 22-годишната Иванка.
В специализираната полицейска операция на 6 юни в кафе “Елит” не са участвали служители на НС БОП. Арестът е извършен от служители на полицията, каза началникът на баретите в РДВР майор Роберт Петров. На него и екипа му е възложено да направи проверката. Той обясни, че акцията е била предварително планирана и е извършена съгласно всички правила. Предварително се е знаело, че двамата издирвани са вътре. Знаело се е къде точно седят, знаело се е и как са облечени. Имало е и данни, че са въоръжени и могат да окажат съпротива. При влизането си служителите на реда са подали команда: “Полиция! Никой да не мърда!” След нея всички присъстващи трябва да легнат на пода и да не мърдат, да не се обръщат, да не се опитват да си бъркат в джобовете. Полицаите обаче са видели трите бременни жени / за четвърта в полицията не бяха чули/ и веднага са ги извели през задния вход. Никоя от тях не е притеснявана, не е обискирана и не й е искан документ за самоличност, каза още той. Дори са разпитвани като свидетелки в домовете им два дни по-късно. Райко и Кръстьо не са оказали съпротива, защото са се опитвали да се освободят от оръжието - пистолет “Цървена звезда” и газов. Пистолетът, сръбско производство, който е бил в ръцете на Райко, е изключително мощен. Ако с него беше стреляно в заведението, щяха да пострадат поне двама души, каза майор Петров. Затова полицаите са били длъжни да конфискуват оръжието, за да не се стигне до излишно кръвопролитие. Според него обаче между показанията, дадени от трите жалбоподателки пред органите на реда дни след задържането, и жалбите, които са подали във Военна прокуратура, има разминаване. В момента няма заведено дело. След като се направи пълна проверка по случая, цялата документация ще бъде изпратена в Прокуратурата. От РДВР обещаха, че това ще стане в законовия срок.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система