Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.09.2005 г.
Отложиха с месец процеса срещу магистрални мародери
200 деца в региона участват в клубовете “Млад огнеборец”
Ток уби пенсиониран професор
Отложиха с месец процеса срещу магистрални мародери
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишкият окръжен съд не даде ход на делото срещу тримата радомирци, които миналата година нападнаха и обраха на главен път Е-79 румънско семейство. Процесът бе отложен за 18 октомври заради отсъствието на адвокатите на подсъдимите.
Иницидентът, заради който пред Темида са изправени двамата братя Георгиеви - Румен на 25 години и Асен на 21 и техният авер Стоян Пламенов на 27 години, стана на 4 юни 2004 година. Румънският гражданин Балта Йоан Кузмин пътувал със съпругата и двете си деца към Атина, където живеел постоянно. Изморен, час след полунощ, той спрял да почине на отбивката на магистралата близо до бензиностанцията край радомирското село Долна Диканя. Минути по-късно в тъмнината към тойотата на румънеца се приближили трима души, почукали на страничното стъкло и представяйки се за полицаи, ослепили с фенерче шофьора. Чужденецът отворил вратата на колата, за да уточни с мнимите полицаи какъв е проблемът. Мародерите го измъкнали от автомобила и пред очите на съпругата и децата му го смлели от бой, после му отмъкнали мобилен телефон “Нокия” и златни накити за 1966 лв. В колата намерили и други бижута за още 3 320 лв според оценката на експертите, които също отмъкнали със себе си.
Тримата магистрални бандити веднага след грабежа се укриха, но бяха издирени и задържани по-късно. Братята Георгиеви бяха под домашен арест, имаше и депозирана от тях молба за промяна на мярката за неотклонение с по-лека. От Радомирската районна прокуратура са депозирали в Окръжна прокуратура - Перник три докладни за нарушаване на домашния арест срещу 25-годишния Румен Георгиев. Това стана причина да му бъде наложена най-строгата мярка за неотклонение - задържане под стража. Решението на съда по този въпрос може да бъде обжалвано в 7-дневен срок в Софийски апелативен съд.
Според чл. 198 на Наказателния кодекс, Асен и Стоян могат да получат затвор от три до десет години. До 15 години може да остане в затвора Румен Георгиев, срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 199 от НК. Наказанието му е по-тежко, тъй като само два месеца преди нападението върху румънското семейство, той е излязъл от затвора , където излежавал ефективна присъда за подобни престъпления.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система