Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.09.2005 г.
Сменят обвинението срещу ексшефа на “Стомана”?
Нова група съветници се роди в минипарламента
Почетохме независимостта с венци, цветя и концерт
Сменят обвинението срещу ексшефа на “Стомана”?
Любомира ПЕЛОВА
   Поредният обрат претърпя миналата седмица процесът срещу бившия изпълнителен директор на фирма “Стомана” АД Валентин Бакалов и ексшефа на дирекция “Инвеститорски контрол” във фирмата Пенчо Димитров. Срещу двамата бе повдигнато обвинение за престъпление по служба, в резултат от което са нанесени щети в особено големи размери - 3 544 923 лв. от сключени неизгодни сделки и разпродажба на активи на дружеството без задължителните търгове.
Обвинителният акт визира периода май 2001 - май 2002 г., в който са извършени закононарушенията. Съдебното дирене започна през 2003 година, разпитани бяха десетки свидетели и точно пред финал, през май 2004 година бе върнато за ново разследване, за да бъдат изяснени конкретните размери на сумите, срещу които всеки един клиент по отделно е купувал активи на дружеството.
Вчера представителят на Окръжна прокуратура Николай Цветков заяви, че делото не е изяснено достатъчно от фактическа страна и поиска промяна в обвинениено - от престъпление по служба Бакалов да бъде обвинен в безстопанственост, допусната по непредпазливост, в резултат на която са нанесени загубите на маталургичната фирма. В хода на съдебното дирене стана ясно, че е починал преди да даде показания в съдебна зала ключовият свидетел Христо Стоичков. Именно на неговите показания пред следователите обаче е градено старото обвиение, тъй като Стоичков е извършвал инивентаризация на складове 10 и 20 към ДИК, от които са разпродавани активите на фирмата. Бившият изпълнителен директор Валентин Бакалов обясни липсата на търгове той обясни с това, че били скъпа процедура. Продажбите са извършвани с подписана от него заповед, която обаче е била утвърдена от Съвета на директорите. Новите разценки, различни от фиксирани в одравителния план, не са минали през специални заседания на директорския борд, а са били утвърждавани в оперативен порядък. Те обаче са били конкретизирани със синдиците на фирмата. Ако промяната в обвинението бъде приета от съдебния състав, а това ще стане ясно на следващото заседание през ноември, максималното наказание, което може да получи Бакалов, е лишаване от совобода до три години. Срещу Пенчо Димитров обаче остава в сила обвинението за престъпление по служба, отпада само това за съучастничество.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система