Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.10.2005 г.
Защитен свидетел ще дава показания за гибелта на Кристин
Кметът на Перник пратеник на България в Брюксел
Защитен свидетел ще дава показания за гибелта на Кристин
Любомира ПЕЛОВА
   Неочакван обрат претърпя вчера най-скандалното дело, което цял Перник следи с изключително внимание - процесът за изключително жестокото убийство на 17-годишния възпитаник на ПТГ “Юрий Гагарин” Кристин Емилов Иванов. Вместо пледоариите на обвинението и защитата след разпита на последните свидетели и вещи лица, делото бе пренасрочено за 4-ти ноември за разпит на защитен свидетел по искане на адвоката на обвиняемия Кристиян Петров.
Вчерашното съдебно заседание бе кошмарно за родителите и брата на Кристин - точно преди една година на този ден момчето бе зверски заклано, а тялото му разфасовано и част от него заровена в горичка край стадион “Металург” в Перник. Следователи и полицаи откриха в хладилник в апартамента на бабата на Кристиян опаковани в найлонови пликове белите дробове, черния дроб, сърцето и бъбреците на Криско. В кофа за смет бяха намерени червата на 17-годишното момче.
Според окръжния прокурор Радка Петрова, която работи по делото още от първия ден на разследването, непълнолетният обвиняем няма съучастници в зверското клане. Майката на Кристин - Емилия обаче още от самото начало отстоява тезата, че Кристиян е имал поне един съучастник. Според нея не е възможно дребничкият подсъдим сам да отнеме садистично живота на детето й, да разфасова перфектно тялото и да отнесе и закопае част от тялото в гората. И вчера тя пак твърдеше: “Убиецът не е бил сам!” Според почерненото семейство е трябвало да се разследва и версията за търговия с органи. Според семейство Иванови, тезата, че животът на Криско е бил отнет толкова жестоко заради 8 лв. от игра на покер, не е убедителна. Странен е и фактът, че преди да се обади на Кристин, Кристиян е търсил и канил други 4-5 момчета от компанията на карти, но поотделно.
Вчера край почерненото семейство отново бяха приятелите и съучениците на зверски закланото момче. Нищо вече не е същото, след убийството на Криско вече не си вярваме, страхуваме се от всеки непознат, който се опита да влезе в контакт с нас, страхуваме се и от евентуалната възможност Кристиян да излезе на свобода. Който е отнел човешки живот, трябва да получи адекватно наказание, твърдяха вчера младежите и признаваха, че не вярват в справедливо възмездие за отнетия живот. Уплашените момчета и момичета упорито бягаха от камери и фотоапарати, молеха имената им да не бъдат огласявани.
Двадесет и седем са разпитаните досега свидетели по делото, двадесет и три са вещите лица, чиито становища бяха изслушани в заседателната зала. Сред тях са и тези на експертите от столичната специализирана клиника “Св.Наум”, според които Кристиян е вменяем, осъзнавал е действията си и може да носи наказателна отговорност за тях. Двеста хиляди лева е гражданският иск на родителите на Кристин - Емилия и Емил Иванови. Максималната присъда, която позволява закона за обвиняемия Кристиян Петров е 12 години лишаване от свобода при условие, че вината му бъде безспорно доказана, тъй като по време на жестокото престъпление е бил непълнолетен.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система