Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.10.2005 г.
Желев-Викторова на балотаж в кметската битка за “Изток”
Разбиха нелегален компютърен клуб в Димова махала
Желев-Викторова на балотаж в кметската битка за “Изток”
   Студеният, но слънчев съботен ден с нищо не показваше в ранни зори, че резултатите от частичния местен вот ще се окажат драматични за шестте мераклии за кметския стол на кметство “Изток”. Всеки един от тях беше уверен, че ще се яви на балотаж, но избирателите определиха на 5 ноември окончателният двубоя да бъде класически - между синия Симеон Желев и червената Снежанка Викторова. Обещанията на кандидатите обаче не можаха да мобилизират жителите на “Мошино” и “Изток” и на вота в събота те бяха с около 26 на сто по-малко отколкото на предишните местни избори преди 2 години.
До обяд на 29 октомври членовете на 34-те секционни избирателни комисии почти бездействаха, тъй като избирателите, които заставаха пред урните се брояха на пръсти. Около обяд помещенията за гласуване се пооживиха, но хората, дошли да подкрепят с гласа си своя избранник се брояха на пръсти, независимо, че по улиците на пернишките квартали оживено се коментираха изборите и качествата на кандидатите. Но всичко беше някак тихо, без много емоции и противоречия, за разлика от предишни години.
Левият кандидат за кмет Снежанка Викторова дойде да гласува в ХI ОУ”Елин Пелин” заедно със съпруга си. Тя пусна своя глас в 33 секция.
Гласувах за едно още по-красиво, по-приветливо, по-подредено кметство, с много зеленина, с много паркове, с места за отдих и за игра на децата, каза Снежанка Викторова.
Симеон Желев, издигнат от десните обединени формации, даде своя глас половин час по-късно, придружаван от съпругата си. Той гласува в 34 секция на същото школо.
Дадох своя вот за по-доброто бъдеще на кметство “Изток”, за това, “Изток” и “Мошино” да станат по-уютно, по-сигурно, по-привлекателно място за живеене. Гласувах за това, преди още България да е влязла в Европа, ние като жители на квартала да достигнем Европейския съюз по тези показатели, каза Симеон Желев.
Три бяха секциите, в които хората с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението, можеха да дадат своя вот. Това бяха 2, 15 и 19 секции. Само в първото помешение, което се намираше в професионалната гимнация за химични технологии “Мария Кюри” бяха създадени условия за безпрепятствено стигане на инвалидите до урните. Беше поставена платформа, а параванът за тъмната стаичка беше по-широк. Хората, с увреждания на зрението имаха право да влизат в нея заедно с придружител. Съгласно Закона за изборите този помощник не можеше да придружава повече от две лица.
В Общинската избирателна комисия през целия ден цареше ред и спокойствие. Беше създадена перфектна организация по приемането на протоколите и книжата след приключване на изборния ден. До последно на своя пост бяха областният управител Иван Димитров и неговия заместник Методи Петров, както и секретарят на Общината Емануил Сотиров. На всеки час председателят на ОИК Анелия Минчева беше готова с междинните резултати, от които се възползваха обаче само репортери на “Съперник”, които бяха на поста до приключването на изборите в очакване на резултатите.
На 5 ноември жителите на кметство “Изток” ще застанат отново пред урните, за да изберат своя кмет. Дано сегашните резултати провокират повече избиратели да дадат своя глас за своя избранник. И дано повече млади хора да се включат във вота, защото от нашето участие зависи как ще живеем през следващите години...
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система