Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.11.2005 г.
Пернишкият Окръжен съд спря решението на ОИК за изборите
Разпитват вещите лица по процеса за източването на “Стомана”
Кабинет за изследване за СПИН започна работа
Пернишкият Окръжен съд спря решението на ОИК за изборите
Любомира ПЕЛОВА
   С решение на тричленен състав на Пернишкия Окръжен съд вчера бе спряно решението на Общинската избирателна комисия за обявяването на резултатите от проведения на 5 ноември балотаж за кмет на кметство Изток и обявяването на кандидата на обединената десница Симеон Желев Желев за спечелил частичния вот.
Мотивите на съдебните магистрати са, че жалбата, подадена на 7 ноември от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на опонентката на Желев - Снежанка Викторова, както и приложените към нея писмени доказателства, са основателни. Според жалбоподателите, изборният резултат е недействителен, а решението на ОИК е незаконосъобразно. Основанието им е наличието на 625 белязани плика, намерените 520 бюлетини повече в края на изборния ден от раздадените в СИК-овете в началото му. 22 от общо 34-те протокола на секционните комисии бяха подписани с особено мнение и бяха придружени с констативни протоколи за установени нарушения в изборния ден. Самото решение на ОИК бе подписано от девет от общо 11-те й члена с мнение “против” , едно особено мнение и само един от членовете се е подписал “за”.
На основание чл.104, ал.2 от ЗМИ Окръжният съд спира изпълнението на решението на ОИК. Становището на пернишките магистрати може да бъде обжалвано пред ВАС в 7-дневен срок от уведомяването на страните. Според запознати, заседанието на върховната съдебна инстанция е насрочено за 18 ноември.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система