Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.11.2005 г.
ОИК остави Желев без удостоверение
Два товарни влака се сблъскаха в ЦОФ
50-годишнината на библиотеката отбелязана с голям концерт
ОИК остави Желев без удостоверение
Юлия КУЛИНСКА
   Новоизбраният кмет на кметство “Изток” Симеон Желев не получи удостоверение и не положи клетва на извънредното заседание на ОбС, провело се в края на миналата седмица. То беше насрочено по искане на 14 общински съветници, които предложиха точка първа от дневния ред да е ритуала по встъпване в длъжност на спечелилия частичните местни избори Симеон Желев. Още две точки гласуваха пернишките избраници, които да бъдат разгледани на петъчната сесия-упълномощаването на кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева да търси допълнителни средства за изграждането на инфраструктурата на Батановци, Рударци и Драгичево и промяна на предназначението на ерозирали земеделски земи в землището на Селищен дол с цел кандидатстване за участие в програма САПАРД.
След дълги политически пререкания за законността на връчването на удостоверение и полагане на клетва от Симеон Желев стана ясно, че на заседанието не присъства председателят на ОИК Анелия Минчева. Председателят Добри Митрев прочете писмо, в което членовете на комисията казват, че са оставили без уважение молбата на новоизбрания за издаване на удостоверение. Това е станало ясно на заседание на ОИК, провело се в четвъртък вечерта. На него, от присъстващите 7 члена на комисията, 6 са били против връчването на документа. На сесията присъстваше само секретарят на ОИК Илия Коцев, който единствен е гласувал “против”. Той обясни пред общинските съветници, че е сторил това, тъй като съгл. чл.29, ал.13 от ЗМИ ОИК е била длъжна да издаде удостоверение на Симеон Желев.
Председателят на ОбС Добри Митрев каза, че според него ОИК не си е свършила работата както трябва. Той призова народните представители да променят закона така, че когато има избор да има и избран кмет. В крайна сметка точка първа отпадна от дневния ред и общинските съветници продължиха с обсъждането и гласуването на останалите две докладни записки.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система